2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Dzimtajā Līvānu pusē apbedīts Ukrainā kritušais brīvprātīgais cīnītājs Vitālijs

Dzimtajā Līvānu pusē apbedīts Ukrainā kritušais brīvprātīgais cīnītājs Vitālijs

Patriots un varonis. Tā dienesta biedri Latvijas armijā un Zemessardzē raksturo bijušo Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru Vitāliju Smirnovu. Viņš naktī no 30. septembra uz 1. oktobri krita Krievijas īstenotā dronu uzbrukumā Ukrainas austrumos Doneckas apgabalā pie Limanas pilsētas, informē sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Aizstāvēt Ukrainu viņš bija devies brīvprātīgi. Otrdien urna ar kritušā pelniem guldīta dzimtās zemes klēpī, ar atvadu zalvēm godinot par Ukrainas un Latvijas brīvību kritušo.

Vitālijam Smirnovam bija 28 gadi. Ģimene ir no Līvānu novada, kur tuvinieki, draugi un bijušie dienesta biedri atvadījās ar domām par Vitāliju – kāds viņš bija un kādu viņu atcerēsies.

Sarkanbaltsarkanais karogs atvests kopā ar Vitālija urnu no Ukrainas. Vitālijs bijis īsts patriots. Stāvējis godasardzē pie Brīvības pieminekļa.

To, ka grib palīdzēt Ukrainai, Vitālijs esot izlēmis jau uzreiz pēc Krievijas sāktā pilna mēroga kara. Atvaļinājies no dienesta, lai dotos uz Ukrainu kā brīvprātīgais.

Pametis daudz mierīgāku un labi atalgotu karjeru Latvijā. Ukrainā gan karojis, gan gādājis Ukrainas armijai nepieciešamās lietas.

Uz Ukrainu viņš braucis, tuviniekiem un mammai sakot – ja nekarošu es, tad būs jākaro jums. Brīvības cīnītāja gars ir Vitālija dzimtā bijis arī agrāk. Viņš apbedīts līdzās vecvectēvam, kas bija nacionālais partizāns, varonīgi krita cīņā pret padomju okupantiem.

Avots: lsm.lv