2024.gada 22. oktobris

Irīda, Īrisa

Par 345 000 eiro labiekārtos Rudzātu parku Līvānu novadā

Par 345 000 eiro labiekārtos Rudzātu parku Līvānu novadā

Līvānu novada pašvaldība, ieguldot 345 613 eiro, labiekārtos Rudzātu parka teritoriju Rudzātu pagastā, liecina pašvaldības publiskotā informācija.


Pašvaldība iecerējusi veidot parka ainavisko daļu un aktīvās atpūtas zonas 7430 kvadrātmetru platībā. Ieplānota koku izciršana un bīstamo koku zaru apzāģēšana, dekoratīvo krūmu un daudzgadīgo puķu apstādījumu veidošana, zāliena ierīkošana brīvajās teritorijās , paredzot augsnes kārtas rekultivāciju vai tās uzbēršanu. Notiks arī upes krasta nogāzes un applūstošās teritorijas piebēršana un planēšana, maksimāli saglabājot esošo parka reljefu.

Tāpat parkā taps piemiņas vieta, ugunskura un atpūtas vietas, skatu laukumiņš, gājēju celiņi, autostāvvieta. Teritorijas labiekārtojumā paredzēta mazo arhitektūras formu un labiekārtojuma elementu izvietošana - karogu masti, velosipēdu novietnes statīvs, atpūtas soliņi. Parkā tiks ierīkots apgaismojums.
 

Kopējās projekta izmaksas ir 345 613 eiro, no kurām 293 771 eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, bet 51 842 eiro - Līvānu novada pašvaldības līdzfinansējums.

Atstājiet komentāru