2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Iedzīvotājus satrauc, ka viņu ikdienas gaitas būs kā uz delnas skatu torņa apmeklētājiem

Iedzīvotājus satrauc, ka viņu ikdienas gaitas būs kā uz delnas skatu torņa apmeklētājiem

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Attīstības un tautsaimniecības komiteja nolēmusi atļaut pārdod veco ūdenstorni Jēkabpilī, Kalna ielā 12 un šo jautājumu virza uz domes sēdi, jo eksperta novērtējumā atzīts, ka tornis ir labā stāvoklī, izņemot jumta daļu, un to var izmantot tūrismam vai citam nolūkam. Savukārt kā ūdenstornis tas savu laiku jau nokalpojis un šim mērķim vairs nav izmantojams.
 
 
Jau ziņots, ka vietējais uzņēmējs Kaspars Ģirģens iecerējis izmantot veco ūdenstorni Jēkabpilī, Kalna ielā 12, kafejnīcas un skatu laukuma ierīkošanai.
 
 
Ar portāla Radio1.lv redakciju sazinājās Jēkabpils iedzīvotāji, kas dzīvo Kalna, Raiņa, Kurzemes, Jāņa un Mednieku ielas apkārtnē, lai paustu savu nostāju.
 
 
"Esam satraukti, ka skatu laukuma ierīkošana ūdenstornī var mainīt mūsu dzīves kvalitāti, jo ikvienam, kas vēros apkārtni no torņa būsim kā uz delnas. Savā pagalmā nevarēsim pat sauļoties. Taču vislielākās bažas, ka to izmantos zagļi. Arī līdz šim mēs bieži ciešam no nelūgtu ciemiņu ielaušanās mūsu pagalmos un mājās, taču, ja būs iespēja no augšas redzēt, kas un kur atrodas un novērot mūsu ikdienas gaitas, zādzību skaits palielināsies. Tāpat arī dzīves kvalitāti pasliktinās, nemiers, ko radīs tie, kas uz kafejnīcu nāks iedzert kādu mēriņu," mikrorajona iemītnieku vārdā savu viedokli pauda Marina Celmiņa.
 
 
Viņa sacīja, ka iedzīvotāji ir apņēmības pilni cīnīties par savu labklājību. Marina Celmiņa arī piebilda, ka mikrorajona pārstāvji ir bijuši arī pie uzņēmēja, kas plāno šeit attīstīt uzņēmējdarbību. Uzņēmēja pārstāvju sacītais viņus esot nedaudz nomierinājis, jo, ja projekts realizēsies, tad šeit esot plānota kafejnīca ar minimālu alkohola piedāvājumu, savukārt skatu tornis būšot paredzēts dažādu pasākumu dalībniekiem, nevis nepārtrauktam apmeklējumam un nebūšot nevienam iespējas stundām ilgi vērot, kas notiek tuvāko māju pagalmos.
 
 
Portāls Radio1.lv jau gada sākumā vēstīja, ka Jēkabpils domes Attīstības un tautsaimniecības komitejas sēdē tika izskatīts lēmuma projekts par kafejnīcas un skatu laukuma ierīkošanu ūdenstornī Kalna ielā 12. Šādu priekšlikumu pašvaldībai izteicis jēkabpilietis Kaspars Ģirģens, kas vēlas pirkt ūdenstorni Kalna ielā 12 un tam piegulošo zemes gabalu 1500 kvadrātmetru platībā.
 
 
Kā zināms, ūdenstornis būvēts 1956.gadā un šobrīd atrodas avārijas stāvoklī, jo tā augšējā daļa sākusi brukt un ķieģeļi, krītot lejā, apdraud drošību. Uzņēmējs iepriekš bija izpētījis, ka avārijas stāvoklī ir tikai torņa augšdaļa, savukārt pārējā būves daļa ir droša.
 
 
Kalna ielas mikrorajona iedzīvotāji pauda gatavību izteikt savu viedokli rakstiski un iesniegt to Jēkabpils pilsētas pasvaldībā.

Atstājiet komentāru