2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Mareks Sarnovskis: Dāmas, atļaušos Jūs sadusmot!

Mareks Sarnovskis: Dāmas, atļaušos Jūs sadusmot!

Viedokļi par uguns skulptūru mistēriju "Pieci elementi" Daugavā ir dažādi. Publicējam jēkabpilieša, mūziķa Mareka Sarnovska iesūtīto viedokli portālam Radio1.lv.
 
"Sandrai Mikanovskai un Skaidrītei Gailītei.
 

Dāmas, atļaušos Jūs sadusmot.
 

Jūs un kritizētāju massa esiet izcils apliecinājums sabiedrības trurlprātības iekopšanai.
 

Jā pasākums nebija izdevies. Nenoliedzami.
 

Tomēr, tā vietā, lai iedziļinātos, izvērtētu un respektētu centienus un "milzīgo" darbu kopumu, lai kaut kas oriģināls un skaists varētu notikt pilsētā:
 

1. Jūs uzsveriet sekundārus akcentus. Svētki ir pašu cilvēku rokās. Nespēja sev radīt svētkus un tajā vainot jebko citu ir cilvēka individualitātes bankrots, personības atrofija.

2. Mūsu pilsētā reālpolitiku nosaka "celtnieki un santehniķi" un atvainojos spītīgi analfabēti kultūras un mākslas kontekstos. Var vien apbrīnot Kultūras Pārvaldes un Godiņa darbinieku cilvēciskās īpašības un komunikācijas prasmes, lai ar "tupakiem" kaut ko vispār jēgpilnu varētu radīt, veidot, pārliecināt, sarunāt. Izskatās, ka Jūs vēlaties, lai cilvēki, kuri cenšas izveidot kaut jel nedaudz jēdzīgu kultūrvidi tiek atlaisti no amatiem?

3. Šo 10 gadu laikā Jēkabpils kultūras dzīve grūti un lēni, bet, nenoliedzami, ir vairākkārtēji izaugusi tieši kvalitātes zīmē!!! Umpitralā, umpitrallā, mani nevaldzina, mīļās dāmas! Lai arī cik tas efektīvi un nevainojami tiek noorganizēts. Es labāk salstu, burkstu un nekas, ka pieviļos, ja līdzās ir patiesi centieni radīt kaut ko vairāk par ierasto.
P.S. Vai Sandrai un Skaidrītei ir kaut jel nedaudz reāli un praktiski priekšlikumi, kā piedzīvot vispārējā apmierinājuma fenomenu bez saldās POP kultūras salkanību orģijām? - Šaubos.
 
Mareks Sarnovskis"

Komentāri (0-10/14)

  • Swarka
    02.07.2018 18:16
    Mareks Sarnovskis:
    Swarka, Jūs esat lieliska manis izteiktā secinājuma personificējums. Paldies.

    Ja tavs viedoklis nesakrīt ar ~1000 citu cilvēku viedokļiem, tad būtu laiks novilkt rozā brilles, nolikt malā ziepes un izdarīt secinājumus.
  • Mareks Sarnovskis
    02.07.2018 18:16
    Swarka, Jūs esat lieliska manis izteiktā secinājuma personificējums. Paldies.
  • Swarka
    02.07.2018 18:16
    Mareks Sarnovskis:
    Nožēlojami! Trulprātība jau tik tālu iekopta, ka pat savā pilsētā un savā valstī cilvēki baidās, kaunās, mentāli slimo - nav spējīgi atklāt savu identitāti.

    Runa nav par identitāti, bet sačakarētu pasākumu "Ugunskurs", kura aistāvēšanai tu aizskar visus, kam tas nepatika.
  • Mareks Sarnovskis
    02.07.2018 18:16
    Nožēlojami! Trulprātība jau tik tālu iekopta, ka pat savā pilsētā un savā valstī cilvēki baidās, kaunās, mentāli slimo - nav spējīgi atklāt savu identitāti.
  • Chalis
    02.07.2018 18:16
    Uguns zirgs, protams, būtu bijis skaistāk, bet tad atkal būtu pants par "cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem". Uguns cilvēciņš - sadisms. Uguns uzraksts "Jēkabpils" - terorisms. Jautājums, ko tad īsti vajadzēja svilināt?
    Es atbalstu ugunsskulptūru veidotājus, bet neatbalstu tiem veltīto kritiku tāpat kā Sarnovska kunga seklos, piecgadnieka cienīgos "aizstāvības" izsaucienus (no sērijas "pats tāds").
    Vai jūs, neapmierinātie, sauktu aviokompāniju par sliktu, ja tai aizkavētos reiss nepiemērotu laikapstākļu dēļ?
    Manuprāt šis pasākums bija vienkārši jāpārceļ uz citu dienu, turklāt dzīvojam gadsimtā, kad meteoroloģija pārgājusi no zīlēšanas putraimos uz satelītiem un ir iespējams precīzi noteikt, vai pēc 6 stundām būs vējš, vai nebūs.
    Paldies, ka izlasīji šo komentāru tik tālu.
  • Nika
    02.07.2018 18:16
    Un tomēr, ļoti daudzi strādāja nemaz ''nebāžot naudu kabatās''. Uzskatu nepelnīti visu nonievāt. Jā! Ziņojuma par aizkavēsanos nebija, laikam jau cerība, ka vējš pierims, pievīla.Tas ir slikti.
    Vienalga, paldies par lielo ieguldīto darbu dekorējumu gatavotājiem, visiem, kas čakli strādāja daudzas dienas ar domu, ka būs skaisti.
  • HAHA
    02.07.2018 18:16
    tas kungs gan greizi sagājis - tautu par trurlprāšiem apsauc. Viens gudrais atradies :) Un šādiem ķēmiem atļauj vēl pasākumiem kaut ko veidot. Viņš taču pēc raksta jutams, cenšas būt augstāks par citiem. Īpaši izglītots cilvēks :D Tautas tūkstoši tas ir nekas. Labāk, lai atgriež naudu, ja bij ņēmis tā pasākuma rīkošanai.
  • Dāma labākos gados
    02.07.2018 18:16
    Pilnīgi piekrītu Marekam! Es negāju uz svētkiem, jo izmisīgi strādāju savā lauku īpašumā - vēlos radīt sev svētkus pēc labi padarīta darba.
    Idejas svētkiem bija fantastiskas - laika ritums, attīrīšanās ar uguni un ūdeni.
    Liela daļa gāja nevis uz brīnumu, bet tēlot cietējus - nosala (varēja tak dejot), ātri sadega - ātri attīrījās.
    Meklējiet tak pozitīvo.
    Nebija skaļruņu? Nu ir tak klusie telefoni - padodiet ziņu pa vējam! Tā ir savstarpējā komunikācija kā jums trūkst. Sacēlās vējš. Nu un? Vai tad organizatori varēja zināt, kad vējš beigsies? Nu tak prātiņ, nāc mājās!
  • hā!
    02.07.2018 18:16
    Marek, tiešām domājat, ka uzbrukums un apsaukāšanās ir labākā aizsardzība?Vajag aizsargāties? Neizdevās? Tad esiet taču kā vīrs un atzīstiet neveiksmi!
  • par Annu un Sandru
    02.07.2018 18:16
    Vari jau tu, puis, gudri bārstīt savus domu graudus un lepoties ar savu "kulturālo "un plašo redzējumu par kultūras līmeni Jēkabpilī,bet zini,tavs augstais domu lidojums ne visiem ir saprotams-arī mani neapmierina patiesie centieni" radīt kaut ko vairāk par ierasto",ja beigās tiiik smagi pieviļos(un vēl zinu,ka par to iztērēta milzīga nauda).Un ko tādu izcilu esi radījis pats,kurš citus sauc par trulprātīgiem?
12

Atstājiet komentāru