2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Mums raksta: Viens likums, bet ne visiem!

Mums raksta: Viens likums, bet ne visiem!

Portāla Radio1.lv redakcija saņēma vēstuli, kurā kāds jēkabpilietis dalās ar saviem novērojumiem par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu Jēkabpilī, Vienības ielā remontdarbu zonā.
 
 
"Sveicināti! Gribētu uzzināt kurā domes kabinetā un par kādiem nopelniem dala induliģences Ceļu satiksmes noteikumu (CSN) pārkāpšanai?
 
Šāds jautājums radās, jo praktiski katru dienu eju pusdienot uz kafejnīcu netālu no remontējamās Vienības ielas. Un katru dienu ieturot maltīti aiz gara laika skaitu, cik tad automašīnas izbrauc pa aizvērto Vienības ielas posmu un remontējamo apli! Vidēji pa tām 10 minūtēm ko pusdienoju - katru dienu tur pabrauc no 8 - 12 netrafarētām, ne spec auto, ne traktortehnikas vai ceļu remontētāju - bet parastām automašīnām. Es arī esmu šoferis un ļoti labi saprotu, ka lielākā daļa auto vadītāju kaut kur steidzas - un tādēļ nedaudz "nogriežot" ceļu "nedaudz" pārkāpj noteikumus. Bet kāpēc tad man, kad steidzos, būtu jāievēro CSN un zīmes?
 
Tagad matemātika: 10 minūtēs 10 mašīnas, stundā - 60. pa darbadienu(8h) - 480!
 
Un tagad finanses: par šādu pārkāpumu (301 un 302 ceļazīmes neievērošana) sods 30 eur. Kopā sanāk ceļu policija ik dienas no pārkāpējiem mums neiekasē 14400 eur.
 
Vai nesanāk, ka vienas dienas sodos tiek palaists garām mēneša atalgojums visai Jēkabpils ceļu policijai?"
 
Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieku Aivaru Krapu. Viņš informēja, ka atļaujas braukt pa Vienības ielu Jēkabpils dome ir izsniegusi ierobežotam transporta līdzekļu skaitam. Arī ceļu policija iespēju robežās strādajot šajā ielas posmā. Pēdejā informācija, ko pašvaldība saņēmusi jūnijā un par ko jau portāls Radio1.lv informēja, liecina, ka opumā laika posmā no būvdarbu uzsākšanas sastādīti ap 70 administratīvā pārkāpuma protokoli, par satiksmi regulējošo ceļa zīmju neievērošanu, īpaši Vienības un Kļavu ielas krustojuma zonā. Un mutiski brīdinājumi izteikti apmēram divas reizes vairāk nekā ir sastādīti protokoli. Policija turpina aktīvi kontrolēt ceļa zīmju ievērošanu.
 
Aivars Kraps piebilda, ka soda nauda, ko par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem jāmaksā Jēkabpils autovadītājiem nonāk Valsts kasē, tā nepaliek nedz Jēkabpils ceļu policijai, nedz pašvaldībai.
 
Tuvākajā laikā būs piejama arī jaunākā informācija par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu statistiku Vienības ielā remontdarbu laikā.

Komentāri (0-5/5)

  • Viedoklis
    02.07.2018 18:16
    Tā nu mēs dzīvojam. Ja nedrīks, bet ļoti vajag - tad nedaudz drīkst! Varbūt tad vispār ņemam nost visas ceļazīmes un braucam kā Indijā? :)
  • bablo
    02.07.2018 18:16
    pareiz dara, visus jātur tur.
  • Swarka
    02.07.2018 18:16
    Pareiz dara, jāliek sodi un miers, it īpaši riebj tajos momentos, kad cenšas iespraukties vēl kolonnā, kas brauc uz tilta. Cik pēdējo reizi pētīju, tad nekādu zīmju tur nav un līdz ar to nav nekādu tiesību līst uz ceļa.
  • ,,..,,
    02.07.2018 18:16
    Varbūt šis
    ''stukačs" bija iekš tiem 70 kam jau izrakstīts sods?
    Bet par tēmu - kas neriskē tas nevinnē. Autovadītāji kas nobrauc pa šo posmu zina ka pastāv risks.
  • Laima
    02.07.2018 18:16
    Kartejais stukacs!!!!!!Vispar jaed klusejot!!!!!

Atstājiet komentāru