2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Iedzīvotāji: Mazās ielas kļuvušas par strupceļu

Iedzīvotāji: Mazās ielas kļuvušas par strupceļu

Vienības un Kurzemes ielas rekonstrukcija Jēkabpilī izmainījusi līdzšinējo, gadu desmitiem ierasto mazo ieliņu iedzīvotāju ikdienu Krustpils pusē.
 
 
"Mūsu ieliņas – Kalna, Mednieku un citas apkārtējās ir kļuvušas par "tupikiem" jeb strupceļu. Par tādām tās pārvērtusi jaunuzbūvētā Kurzemes iela. Līdz ar to mēs vairs nevaram kā agrāk pa taisnāko ceļu aiziet vai aizbraukt līdz pirtij vai uz veikaliem no tās puses, kur uzbūvēta jaunā Kurzemes iela. Piemēram, lai nokļūtu pirtī mums jāmēro līkumots ceļš pa mazajām ieliņām līdz Raiņa ielai un tad tālāk uz pirti vai arī jākāpj lejā no kalna un metot līkumu pa Rīgas ielu gar lielveikalu "Supernetto" un iet tālāk pa jauno Kurzemes ielu. Privātmājās dzīvo gados veci cilvēki, kuriem šāda lieka staigāšana prieku nesagādā un daudzi nemaz nav spējīgi tā kāpelēt kalnā augšā un kalnā lejā. Mēs cerējām, ka vietās, kur mazās ielas pārvērta par tupikiem būs ierīkotas kāpnes, lai varam nokļūt uz Kurzemes ielu un doties savās gaitās, diemžēl mūsu cerības nepiepildījās," stāsta Jāņa ielas iedzīvotāja Marina. Viņa piebilda, ka ir sazinājusies ar Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieku Aivaru Krapu, kuram šī situācija bijusi pārsteigums un viņš solījies aizbraukt uz vietas un pārliecināties dabā. Tāpat arī Marina norādīja, ka iedzīvotāji, visticamāk, nemainīs savus pārvietošanās ieradumus un iemīs takas sev vēlamos virzienos.
 
 
Sarunā ar Radio1.lv Aivars Kraps sacīja, ka pārliecinājies dabā par situāciju un uzskata, ka mazo ielu pārvēršana par tupikiem nesarežģī šī mikrorajona iemītnieku dzīvi, jo uz pirti nav jāiet katru dienu, bet gan reizi nedēļā. Savukārt uz veikaliem var aiziet pa citiem ceļiem un tas neesot lielāks līkums par 100 metriem. Aivars Kraps izteica pieņēmumu, ka, jautājums par ielu tupikiem un trepju neesamību aktualizēts atsevišķu personu savtīgās interesēs, ne šī mikrorajona visu iedzīvotāju vārdā.
 
 
Aivars Kraps norādīja, ka kāpnes netiks ierīkotas, jo tas nav paredzēts šo ielu rekonstrukcijas projektā un viņš arī nesaskatot šādu vajadzību. Savukārt tos, kas ies pa jaunizveidoto zālāju un centīsies iemīt takas, sodīs.
 
 

Atstājiet komentāru