2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpilī pēc ielu rekonstrukcijas izveidojušās divas Kurzemes ielas, kas iet viena otrai paralēli (FOTO)

Jēkabpilī pēc ielu rekonstrukcijas izveidojušās divas Kurzemes ielas, kas iet viena otrai paralēli (FOTO)

Jēkabpilī pēc Vienības un Kurzemes ielu rekonstrukcijas ir izveidojušās divas Kurzemes ielas, kas savstarpēji nav saistītas, bet gan iet viena otrai paralēli.
 
 
Viena Kurzemes iela, kas jau gadu desmitiem ir Jēkabpilī un sākas no Rīgas ielas pie lielveikala "Supernetto" un ved kalnā līdz Raiņa ielai, otra ir jaunuzbūvētā Kurzemes iela, kas sākas no apļa pie Jēkabpils tilta un savieno Rīgas ielu ar Varoņu ielu jeb apvedceļu. Abas šīs ielas pēc rekonstrukcijas nekrustojas un nesavienojas un līdz ar to nekādi neveido vienu ielu.
 
 
Posmā, kur agrāk vecā Kurzemes iela veda gar centru "Citrus" līdz apvedceļam, abas ielas iet paralēli. Vecā iela, kas patlaban ir gana izdangāta, pa uzbēruma augšu, bet jaunā pa leju.
 
 
Attēlos esam sabildējuši gan veco, gan jauno Kurzemes ielu, gan arī skatu no Daugavas tilta uz jauno Kurzemes ielu. Skatoties no šī skatupunkta loģiskāk šķiet jaunuzbūvēto ielu dēvēt par Vienības ielu nevis Kurzemes ielu, lai gan vēsturiski posms no Raiņa ielas līdz Varoņu ielai bija Kurzemes iela, bet šobrīd šim rekonstruētajam posmam nav savienojuma ar veco Kurzemes ielu.
 
 
Sazinājāmies ar Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieku Tautsaimniecības jautājumos Aivaru Krapu un jautājām, kā viņš vērtē situāciju, ka pēc ielu rekonstrukcijas Jēkabpilī ir izveidojušās divas Kurzemes ielas. Aivars Kraps atbildēja, ka nesaskata šajā faktā neko neparastu. Jautāts vai arī vēl kāda citā Latvijas pilsētā ir divas ielas ar vienādu nosaukumu, viņš sacīja, ka par šādu praksi viņam nekas neesot zināms. Taču šajā gadījumā divas ielas ar vienādu nosaukumu neesot nekas īpašs, jo jaunuzbūvētajā ielas posmā neesot ēku vai būvju, kurām būtu jānosaka adrese.
 
 
Attēlā: Galvenās bildes attēlā redzamas abas Kurzemes ielas, kas sākas no Rīgas ielas, bet dažādās vietās. Pārējos attēlos redzama gan vecā, gan jaunā Kurzemes iela un posms, kur abas ielas satuvojas un iet paralēli, taču nesavienojas. Tāpat arī skats no tilta uz jauno Kurzemes ielu.
 
 

Komentāri (0-2/2)

  • Suns
    02.07.2018 18:20
    Vau, jūs aizmirsāt par Kurzemes ielas posmu pret gaisa tiltu pār dzelzceļu. Ir 3 Kurzemes ielas. :P
  • Kaķis
    02.07.2018 18:20
    Ņau, pat man ir skaidrs, ka jaunuzbūvētā iela būtu jāsauc par Vienības ielu

Atstājiet komentāru