2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Mums raksta: Iedzīvotāji neizpratnē par ievērojami sašaurināto iebraucamo ceļu Variešu pagastā (FOTO)

Ar Radio1.lv sazinājās Jēkabpils novada Variešu pagasta centra daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji, kas bija neizpratnē, kāpēc veicot būvdarbus, tiek ievērojami sašaurināts iebraucamais ceļš mikrorajonā. Turklāt šo ceļu izmanto arī lielās kravas automašīnas jeb fūras, kas vietējam veikalam piegādā preces. Šī iemesla dēļ iebrauktuve bijusi platāka, lai preču piegādes mašīnas neveic manevrus māju iekšpagalmos. Iedzīvotāju bažas, ka sašaurinot iebraucamo ceļu līdz vienvirziena ielas platumam un padziļinot zem tā esošo novadgrāvi, rudens tumšajā un ziemā slidenajā laikā var veidoties avārijas situācijas, automašīnām ieslīdot grāvī. Tāpat arī iedzīvotāju neizpratni raisīja  pagasta saimnieciskās daļas vadītājas atbilde, ka ceļš sašaurināts, lai būtu zemākas būvdarbu izmaksas, jo caurteka zem šaurāka ceļa posma, izmaksājot lētāk. Iedzīvotāji jautā, vai tiešām ekonomisks ieguvums ir svarīgāks nekā iedzīvotāju un satiksmes drošība? Tāpat arī viņi vēlējās zināt, cik daudz līdzekļu ieekonomēts, sašaurinot iebraucamo ceļu?

Kārlis Stars komentējot šo situāciju atzina, ka ieradumam ir liels spēks. Arī šajā gadījumā, kur iedzīvotāji gadiem ilgi esot pieraduši izmantot vēl padomju laikos būvēto plašo infrastruktūru, kas vairs neatbilstot mūsdienu standartiem. Kārlis Stars sacīja, ka sašaurinot iebrauktuvi un ievietojot īsāku caurteku nekā, ja ceļš būtu atjaunots iepriekšējā platumā, ietaupījums esot 2000 eiro. Viņš apšaubīja, ka šaurāks ceļš radīs avārijas situācijas, aicinot vietējos iedzīvotājus braukt uzmanīgāk un ievērot satiksmes noteikumus, lai nerastos avārijas situācijas. Kārlis Stars piebilda, ka iebraucamajam ceļam nav paredzēts izvietot apmales vai citus infrastruktūras objektus, piemēram, atstarojošus stabiņus, kas brīdina par brauktuves malu. Tāpat arī tika norādīts, ka šis nav vienīgais iebraucamais ceļš Variešu pagasta centra daudzdzīvokļu māju mikrorajonā.

Kad šis raksts jau bija tapis, Variešu pagasta centra māju iedzīvotāji atsūtīja attēlus, kuros redzams, ka nelīdzeni uzklātā asfaltseguma dēļ ir izveidojušies tajos iesēdumi veidojot bedres, kurās krājas lietus ūdens. Vienā gadījumā peļķes ūdeņi veicina zemes nogruvumu tikko iztīrītā un izveidotā notekūdeņu grāvī, otrā – peļķe ir tieši iepretim iebraucamajam ceļam  un ikvienam, kas šo iebraucamo ceļu izmanto nākas šķērsot peļķi.

Aculiecinieku foto

Komentāri (0-2/2)

  • no Variešiem
    21.10.2021 14:08
    Ja nemaldos, pašvaldības līdzfinansējums 10%, ietaupījums pašvaldībai 200 Eiro.Bet ko tad mēs varam padarīt, ja nu vienīgi kārtīgu apdrošināšanu, ieteicams ārzemju kompānijā, un tad nejauši liekamies bedrē iekšā visādos veidos, pēc tiem, pēc rietumu prakses, apdrošinātāji ar regresa prasību vainīgo amatpersonu atradīs.
  • Kvalitate ir nulle!
    21.10.2021 13:55
    Vīpes centrā jau tas pats. 2013.gadā pārbūvētā iela ir tik šaura, ka divas pretīmbraucošās vieglās mašīnas nevar saimainīties, abām ir jābrauc pa apmali . Un ja tajā brīdī tur atrodas arī gājējs vai māmiņa ar ratiņiem, tad lec kaut grāvī. Arī ir iesēdumi asfaltā ar peļķēm lietus laikā un uz āru izcēlušies kanalizācijas aku vāki.
    Es domāju, ka tam Staram pašam ar to domāšanu nav īsti labi. Dzīves kvalitātes "uzlabotāji" skaitās!

Atstājiet komentāru