2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Mums raksta: Donoru dienā pie Jēkabpils sporta halles stāvlaukums nav iztīrīts; sniega valnis traucē drošai satiksmei pie 2.vidusskolas Rīgas ielā

Mums raksta: Donoru dienā pie Jēkabpils sporta halles stāvlaukums nav iztīrīts; sniega valnis traucē drošai satiksmei pie 2.vidusskolas Rīgas ielā

Ar Radio1.lv pirmdienas rītā sazinājās vecāki, kas savus bērnus ved uz Jēkabpils 2.vidusskolu Rīgas ielā, informējot, ka šorīt izlaist bērnus no mašīnas, lai tie dotos uz skolu bijis satiksmei nedroši. Līdz šim skolas vārti no rītiem bijuši vaļā un vecāki varējuši iebraukt pagalmā, izlaist bērnu un doties prom. Šorīt vārti bijuši ciet, lai gan skolas pagalmā sniegs ir iztīrīts un arī iebraucamais ceļš iztīrīts, taču tas ar tehniku tīrot sniegu Rīgas ielā aizbērts ar valni. Bērniem nācies izkāpt uz ielas un caur sniega valni brist uz ietvi. Vecāki norāda, ka jau tā šajā vietā ir satiksmei nedroši izlaist bērnus, kur nu vēl, ja priekšā sniega valnis.

Šorīt ar Radio1.lv sazinājās jēkabpilietis, kurš devās uz Jēkabpils sporta hallē ierīkoto donoru punktu nodot asinis, jo ir donoru diena, taču bijis pārsteigts, ka auto stāvlaukums ir piesnidzis un nav tīrīts ne reizi kopš snigšanas un lai auto novietotu jābrauc pa sniegu. No vienas puses  Jēkabpils slimnīcas vadība aicina un mudina donorus nodot asinis, kas ir ļoti nepieciešamas Covid-19 pandēmijas apstākļos smagi slimiem pacientiem, bet no otras puses pašvaldības atbildīgie dienesti neparūpējas, lai tas būtu ērti izdarāms. Turklāt pēdējo pāris dienu laikā snidzis ir minimāli un varēja pagūt iztīrīt sniegu arī stāvlaukumā, secina jēkabpilietis.

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils novada domes priekšsēdētāja vietnieku attīstības jautājumos Kārli Staru (NA) un lūdzu komentēt, kā vecākiem bērnus droši nogādāt 2.vidusskolā Rīgas ielā un, kāpēc donoru dienā nav iztīrīts sniegs stāvlaukumā pie sporta halles.

Kārlis Stars pateicās par informācija un sacīja, ka to ir nodevis atbildīgajiem dienestiem risināšanai.

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Kancāne informēja, ka  stāvlaukums pie Jēkabpils sporta halles nav SIA “Jēkabpils pakalpojumi” apsaimniekošanā - par to atbild Jēkabpils sporta centrs. Līdzīga situācija ir ar stāvlaukumu pie Jēkabpils 2. vidusskolas, kurš atrodas pagalmā un uzņēmums to netīra no sniega, jo tas nav uzņēmuma apsaimniekošanā. Pakalpojumi tīra tikai blakus ielai esošo stāvlaukumu un piegulošo ietvi. Ieva kancāne piebilda, ka no pašvaldības puses pakalpojumiem ir iesniegts stāvlaukumu saraksts, kuri mums ir jātīra un šo divu teritoriju sarakstā nav.
 
Savukārt Jēkabpils sporta centra sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Irša sacīja, ka Sporta centrs ir sazinājies ar SIA “Jēkabpils pakalpojumi” ar lūgumu nodrošināt stāvlaukuma attīrīšanu no sniega. Plānots, ka tas tiks izdarīts šodien vakarā vai rīt agri no rīta, kad stāvlaukumā nebūs automašīnu.

Attēlā: Sniega valnis pie 2.vidusskolas Rīgas ielā.
Aculiecinieka foto

Komentāri (0-5/5)

  • Jēkabpilietis
    06.12.2021 20:15
    Pilsētā kā sūnu ciemā.
  • Anete
    06.12.2021 17:27
    Kāpēc Kancāne konkrēti neatbild uz jautājumu?
  • Lāsma V.
    06.12.2021 15:01
    Visa pilsēta nav iztīrīta,Celtnieks sētniece,laikam 9:00 no rīta tik izjustas,P,O.. vispār trotuāri nebija tīrīti,tik ar lāpstu taciņa izbraukt,apakšā sasalis ledus,kājas var izpausties,pat smiltis nebij uzbērums.
  • Ačulis
    06.12.2021 14:24
    Nav ko bērnus līdz pašām skolas durvīm "nogādāt". Izlaist no auto var arī autobusa pieturā, kas ir turpat blakus! Nekas tam bērnelim nenotiks, ja būs savi 30m līdz skolai ar savām kājelēm jānoiet.
    Nu netiek galā pakalpojumi ar sniegu, un? Nenotiek viss uz burvju mājiena - pacietību. Tad jau varbūt vasaras sezonā vainosim Jēkabpils siltumu par pārāk spožo sauli un lielo karstumu?
  • Zzanne.
    06.12.2021 13:21
    Pakalpojumiem prasa kāpēc ceļu malā izveidoti sniega vaļņi, kas nav droši satiksmei un bērnu drošībai. Bet šie par stāvlaukumiem atbild. Jāsaka visiem skaidri - pakalpojumi netiek galā ar ceļu tīrīšanu. Bet nē, visi tik spodrina savas spalvas, - "visa tehnika iesaistīta, visi sētnieki iesaistīti, visi strādā".
    Kur redzēts ka uz tilta sniega vaļni, nonsens, drīz pāri tiltam būs vienjoslu satiksme.

Atstājiet komentāru