2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Centra "Pepija" "Raibā 5 gadu jubileja"

Centra "Pepija" "Raibā 5 gadu jubileja"

Raibo pusapaļo piecu gadu dzimšanas dienu 1. aprīlī svinēja Pļaviņu novada sākumskolas vecuma bērnu rotaļu un attīstības centrs „Pepija”, kas Pļaviņās savas durvis apmeklētājiem pirmo reizi vēra 2010. gadā - joku dienā.
Kad pagājis ražīgs darba cēliens, un gribas atskatīties uz padarīto un novērtēt, kas paveikts. Padarīts krietni daudz, nodrošināt bērnu aprūpi, palīdzot viņiem attīstīt sociālās prasmes, izglītoties un saturīgi pavadīt brīvo laiku, izmantojot spēļu un rotaļu elementus. Centrs ir vieta savstarpējo attiecību pilnveidošanai. Sadarbības procesā jūtama arī apmeklētāju vēlme piedalīties centra dzīvē. „Pepija” ir vieta ar mājīgu atmosfēru, kurā katrs bērns jūtas drošs. Kopā ar citiem dažādu klašu skolēniem var aktīvi un radoši darboties, lai nebūtu vēlme klīst pa ielām un radīt problēmas. Ikviens, kurš ierodas centrā, var rast harmoniju un mieru, atklāt sevī jaunas prasmes un talantus.
Kopā aizvadīti daudzi interesanti pasākumi un konkursi. Ik gadu atzīmējam centra jubileju, svinam Valentīndienu, Lieldienas, Vasaras brīvdienu svētkus, Līgo, Helovīnu, Ziemassvētkus, rīkojam Pepijas modes skates, tematiskās ballītes un vakarus, rudens ražas pēcpusdienas, „Erudītu” un gadalaiku čekpointa konkursus, pašpārvaldes dienu, frizūru dienas un daudzus citus pasākumus. Jau piecus gadus sadarbojamies ar SIA „Pļaviņu DM”, rīkojot Ziemassvētku pasākumus darbinieku bērniem, „Masļenicu”, ziemas pavadīšanu un pavasara sagaidīšanu. Pasākumi ir ar ļoti plašu tematiku. Ik brīdi cenšamies, lai būtu kaut kas jauns.
Bērni rīko un paši piedalās dažādās sacensībās - galda hokejā, futbolā, novusā, dambretē un citās sporta aktivitātēs, iesaistoties arī Pļaviņu novadā notiekošajās. Centra apmeklētāji mācās cept piparkūkas, plātsmaizes, vafeles, pankūkas, gatavot sieru un cept kartupeļus, attīstot kulinārijas prasmes.
Pepija ar bērniem ir ciemojusies PII „Jumītis” un „Rūķītis”, pie bērniem Krustpils novadā Spunģēnos.
Centra apmeklētāji iepazinuši mūsu Latvijas ražošanas uzņēmumus – saldumu fabriku Skrīveros, Kokneses amatu centru „Mazā kāpa”, Skrīveru uzņēmumu „Rozīne”, uzzinājām, kā kopt dzīvniekus piemājas saimniecībā „Piestātnes”, apmeklējām Rīgu un tās apkārtni. Bijām LNT šova „O-kartes skatuve” tiešraides koncertā, Rīgas Lidostā, pie draudzīgajiem haskijiem Garkalnē, zirgu audzētavā „AdventureRide” Ādažos, apmeklējām Jēkabpils Bērnu un jauniešu centru, muzeju „Sēļu sēta” un Jēkabpils Mākslas skolu, divu dienu pieredzes – apmaiņas ekskursija bija uz Kandavas bērnu un jauniešu centru „Nagla”, ciemojamies Līvānos ar mērķi iepazīt multifunkcionālo jaunatnes iniciatīvu centru „Kvartāls” un apskatīt ievērojamākos pilsētas objektus, kā arī Kokneses ģimenes atbalsta dienesta centrā.
Viesojāmies Siguldā ar mērķi iepazīt savvaļas dzīvniekus safarī parkā un „Rakšos”, apskatot arī atpūtas parku „Rāmkalni”. Skatījāmies filmas kinoteātrī „Cinamon”, bijām zooloģiskajā dārzā, Latvijas televīzijas tornī, boulinga sporta un atpūtas centrā „Bowlero”, festivālā „Staro Rīga”, „Lido” atpūtas kompleksā, Krustpils pilī, Latvijas Leļļu teātrī noskatījāmies izrādi „Pepija Garzeķe”. Labprāt piedalījāmies Lielajā Talkā, konkursā „Sniegavīri par Tīru Latviju” un makulatūras vākšanā.
Esam baudījusī ūdens priekus Kokneses peldbaseinā un ūdens relaksācijas centrā „Citrus”. Centra dzīvē piedalās arī apmeklētāju vecāki. Cenšamies iesaistīties arī projektos.
Gandrīz visus piecus gadus bērniem piedāvātas centra psihologa konsultācijas, lai palīdzētu bērniem veiksmīgāk orientēties dažādās sarežģītās dzīves situācijās un kopīgi rastu tām risinājumu, kā arī kopā ar bērniem pilnveidot saskarsmes, sadarbības, dzīves prasmes. Ar bērniem un vecākiem strādāja Dzintra Vanaga un Evita Bērzkalne.
No pagājušā gada septembra ar bērniem sāka strādā radošās darbnīcas vadītāja Eva Lasmane, kura ar prieku iesaista dažādās radošās aktivitātēs. Pavadot laiku radošā vidē, bērni mācās sajust brīvību domās un emocijās, tās attīsta viņu iztēli, neatlaidību, kā arī modina snaudošos talantus.
Ar Pļaviņu novada un uzņēmēju atbalstu piecu gadu jubileju nosvinējušas arī bērnu vasaras nometnes, kurās strādāja radošās komandas skolotāji, profesionāļi savā jomā Silga Stučka un Jolanta Bardovska. Vasaras nometnes būs arī šovasar!
Centrā turpinās tradīcija godināt apaļa skaita apmeklētājus un pārsteigums vēl sekos.


1. aprīlī svinējām RAIBO jubileju. Kāpēc raibo? Tāpēc, ka šajos piecos gados ir ko atcerēties. Redzam, ka bērnu interese par centru nezūd, un tas dod sajūtu, ka neesam veltīgi strādājuši. Liels paldies Pļaviņu novada domei par kārtējo atbalstu, sapratni un spēju ieklausīties. Liels paldies atsaucīgajiem uzņēmējiem, kuri vienmēr gatavi „Pepiju” materiāli atbalstīt, lai bērniem radītu prieku un viņu sirsniņas būt arvien priecīgākas! Mēs varam droši teikt, ka Pepijai ir daudz draugu un mēs viņus ļoti novērtējam!


Centram „Pepija” ir sava mājas lapa, www.pepijapn.lv, kurā regulāri un savlaicīgi atspoguļojam visu informāciju par centra darbu. Ir iespēja apskatīt arī foto galerijas.
Mēs turpināsim strādāt ar „Pepijas” moto - „Darbs bērnu priekam!”

 

Atstājiet komentāru