2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Viesītes novada mērs ievēlēts par Sēlijas novadu apvienības priekšsēdētāju

Viesītes novada mērs ievēlēts par Sēlijas novadu apvienības priekšsēdētāju

2014. gada 5. decembrī Neretā notika Sēlijas novadu pašvaldību apvienības kopsapulce. Tikšanās laikā viens no svarīgākajiem jautājumiem bija Sēlijas novadu apvienības priekšsēdētāja un vietnieka pārvēlēšana. Līdz šim apvienības priekšsēdētājs bija Jaunjelgavas novada mērs Guntis Libeks.

Balsojumā vienbalsīgi par jauno Sēlijas novadu apvienības priekšsēdētāju uz turpmākajiem diviem gadiem tika ievēlēts Viesītes novada domes priekšsēdētājs Jānis Dimitrijevs. Par Sēlijas apvienības priekšsēdētāja vietnieci ievēlēta Salas novada domes priekšsēdētāja Irēna Sproģe.

Jānis Dimitrijevs norāda, ka arī turpmāk uzmanība tiks vērsta uz Sēlijas novadu apvienības stiprināšanu, kopīgu ideju un projektu realizēšanu: „Mērķis ir radīt spēcīgu apvienību, kas spētu konkurēt ar lielajiem centriem projektu izstrādē un apguvē. Tā pat uzskatu, ka svarīgi ir stiprināt Sēlijas novadu kapacitāti, lai saglabātu kultūrvēsturisko mantojumu. Tā ir mūsu visu novadu identitāte starp pārējiem Latvijas novadiem. Noteikti turpināsim strādāt, lai cīnītos par sakārtotu ceļu infrastruktūras un kopīgu ražošanas objektu izveidi. ”

G. Libeks informē, ka kopš apvienības dibināšanas ir notikušas 3 apvienības sēdes 2013. gadā un 3 sēdes 2014. gadā. Apvienības biedriem ir bijušas kopīgas tikšanās ar Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidentu Ojāru Spārīti, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Romānu Naudiņu, Satiksmes ministru Anriju Matīsu. Apvienība ir organizējusi Sēlijas tautas mākslas svētkus Ilūkstē un Sēlpilī, piedalījusies Sēlijas kongresa organizēšanā Viesītē. Sēlijas pašvaldības ir kopīgi piedalījušās tūrisma izstādēs ir kopīgi izdots tūrisma buklets par Sēliju. Pašvaldību tūrisma speciālisti sadarbojas kopīga tūrisma produkta radīšanā.

Kopš 2013. gada notiek sadarbība grāmatas izdošanai par Sēliju. Cieša sadarbība izveidojusies un sekmīgi darbojas novadpētnieki- organizēti ir skolēnu novadpētniecības semināri un konkurss. Notikusi ir Sēlijas skolēnu sporta diena.

Kopš 2012.gada 14.decembra darbojas Sēlijas novadu apvienība, kurā iekļauti Aknīstes, Sa­las, Jēkabpils, Jaunjelgavas, Ilūkstes, Neretas un Viesītes novadi. Sēlijas novadu apvienība (SNA) darbojas kā Latvijas Pašvaldību savienības struktūrvienība un tās mērķi ir veicināt Sē­lijas ekonomisko attīstību, kultūrvēsturiskās identitātes saglabāšanu un nostiprināšanu, popularizēt reģiona atpazīstamību un tūrisma attīstību, kā arī organizēt kopīgus pa­sākumus.

Avots: viesite.lv

Atstājiet komentāru