2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Krustpils pamatskolā notiek atraktīvas lekcijas (FOTO)

Krustpils pamatskolā notiek atraktīvas lekcijas (FOTO)

 Tuvojoties Ziemassvētkiem Krustpils pamatskolu apmeklēja biedrības LAIMES KALVE komanda kopā ar vieslektoru Konstantīnu Malomužu no Ukrainas.
 
 
Skolēniem un skolotājiem Malomužs un Anna Krumhoce, kas tulkoja lektora teikto, izstāstīja un uzskatāmi ar dažādiem piemēriem parādīja, kādu neatgriezenisku ļaunumu cilvēkam nodara alkohols un narkotikas. Pēc lekcijas lielākā daļa pusaudžu atzina, ka nav varējuši iedomāties, ka alkohols iedarbojas uz cilvēka atmiņu, to sajaucot. Otrās lekcijas laikā klausītājiem izskaidroja sen zināmo un reizēm piemirsto patiesību „Nedari otram to, ko negribi, lai nodara tev." Bērni atsauksmēs rakstīja, ka pārdomās savu attieksmi pret skolotājiem, tuvākajiem un skolas biedriem, ka ir jābūt iecietīgākiem, laipnākiem un, ka jāciena citu darbs, jāpalīdz citiem.
 

Krustpils pamatskolā strādā vienreizēji labi pedagogi, kas domā ne tikai par to, lai skolēni apgūtu obligāto programmu, bet arī par to, lai bērni augtu godprātīgi, laimīgi cilvēki. Lielu ieguldījumu un degsmi skolotāju kolektīva saliedēšanā un bērnu audzināšanā sniedz skolas direktore Vija Stiebriņa.
Krustpils pamatskolā daudz tiek darīts skolēnu ētikas un garīguma izaugsmē, audzina saskarsmes kultūru no pirmajām klasītēm.
 

Biedrība LAIMES KALVE strādā sabiedrības labā. Viens no darbiem ir grāmatas "Ceļš uz laimi" dāvinājums. Nelielajā grāmatiņā ir 21 pamācība, kas rakstīta vienkāršā un viegli uztveramā valodā. Starp tām zināmais Zelta likums - "Centies nedarīt citiem to, ko Tu negribi, lai citi darītu Tev", sen zināmā patiesība "Cieni savus vecākus un palīdzi viņiem", kā arī daudzi citi padomi, kas tagad ir arī ANO cilvēktiesību deklarācijā.
 

Vita Smiltiņa
Biedrības LAIMES KALVE
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru