2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Krustpils pamatskolas audzēkņi gūst atzinību KNAB konkursā (FOTO)

Krustpils pamatskolas audzēkņi gūst atzinību KNAB konkursā (FOTO)

Vakar, 17.decembrī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs apbalvoja korupcijas novēršanas tēmai veltītā foto konkursa „Mēs pret korupciju!" uzvarētājus. Balvas saņēma arī Krustpils pamatskolas audzēknes.
 
 
Laureāti tika noteikti divās vecumā grupās: skolēni no 7.līdz 9.klasei un vidusskolēni no 10.līdz 12.klasei, arodskolu un profesionālo vidusskolu audzēkņi un augstskolu vai koledžu studenti.
 

Grupā „Skolēni no 7. līdz 9.klasei": trešā vieta un 50 eiro naudas balva piešķirta Zintai Prodniecei un Evitai Reiņikovai no Krustpils pamatskolas par darbu „Esam ar un par KNAB!" . Konkursā piedalījās arī Krustpils pamatskolas audzēknis Rolands Lagūns, kas guva atzinību.
 
 
Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas priekšsēdētāja Alekseja Loskutova balvas tika pasniegtas 7.-9.klašu grupā Naukšēnu novada vidusskolas filiāles Ķoņu skolas 7./8.klasei un Zintai Prodniecei un Evitai Reiņikovai no Krustpils pamatskolas.
 
 
Zintas Prodnieces un Evitas Reiņikovas radošo darbu devīze: Esam ar un par KNAB! Autoru komentārs: Uzzinot par konkursu, pēc stundām sanācām kopā un nopriecājāmies, ka varam parādīt simpātijas KNAB un to iemūžināt skaistā foto mirklī. Īsā brīdī uzvilkām krekliņus ar mūsu skolas logo un sapulcējāmies kāpnēs uz skolas otro stāvu. Kāpnes simbolizē ceļu, kas ejams. KNABam tas nav viegls. Mūsu paceltie īkšķi un skaisti noformētie KNAB burti nozīmē, ka mēs esam par godīgumu visās dzīves jomās. Meitene, kura tur rokās telefonu, simboliski rāda to, ka ir labi, kad ir kur zvanīt, un ka ir tāda iestāde KNAB, kas ir modrībā par kārtību un likumu ievērošanu Latvijā.
 
 
Rolanda Laguna darbs ar devīzi: Par godīgiem darījumiem! Autora komentārs: Atsaucoties KNAB piedāvātajai iespējai piedalīties foto konkursā, radās doma uzskatāmi un konkrēti parādīt savu attieksmi par godīgiem darījumiem un pret kukuļdošanu un kukuļņemšanu. Domāju, ka uzņemtais foto mirklis ir pietiekami efektīvs un STOP zīme šajā zibakcijā ne tikai izglīto, aizliedz, bet aptur jebkuru kārdinājumu jau pašā sākumā.
 
 
Savu vērtējumu un balvas sniedza arī Rīgas Stila un Modes profesionālās vidusskolas (RSMV) pasniedzēja, fotostudijas „Linda" vadītāja, diplomēta fotogrāfe Linda Ratuta, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RISEBA) Mediju un komunikācijas nodaļas pasniedzējs, Latvijas Fotogrāfu biedrības prezidents Paed.Mag Zigurds Bilzonis, kā arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas priekšsēdētājs Aleksejs Loskutovs un „Sabiedrības par atklātību – Delna" pārstāvis. Kā arī bija vērojami RSMV audzēkņu radošo studiju priekšnesumi.
 
Maija Kīne,
Krustpils pamatskolas pedagoģe

Komentāri (0-1/1)

  • es
    02.07.2018 18:21
    krustpilieši vienmēr ir bijuši malači...

Atstājiet komentāru