2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Atbalstīta slēpošanas inventāra iegāde Krustpils novada iedzīvotāju aktīvajai atpūtai

Atbalstīta slēpošanas inventāra iegāde Krustpils novada iedzīvotāju aktīvajai atpūtai

Pirms nākamā gada valsts budžeta apstiprināšanas, Krustpils novada pašvaldība iesniedza priekšlikumu par atbalstu distanču slēpošanas inventāra iegādei Krustpils novada iedzīvotāju aktīvās atpūtas iespēju uzlabošanai.
 

Nacionālā apvienība "VL-TB/LNNK" šo priekšlikumu atbalstīja un virzīja apstiprināšanai attiecīgajā Saeimas komisijā. Trešdien priekšlikums kopā ar visu valsts budžetu tika apstiprināts arī Saeimā.
 

Tādējādi ir atbalstīta 10 400 eiro piešķiršana 20 distanču slēpošanas komplektiem: slēpēm, stiprinājumiem, zābakiem un nūjām, kā arī slēpošanas trases labiekārtošanai. Slēpošanas trase būs bijušās Sūnu pamatskolas apkārtnes teritorijā, kura ir piemērota distanču slēpošanai, jo sastāv no pauguraina reljefa meža teritorijas, kur jau kopš pagājušā gadsimta 70.tajiem gadiem notikušas slēpošanas nodarbības un orientēšanās sacensības.
 

Krustpils novada pašvaldība sadarbībā ar biedrību "Daugavas Pārupieši" un VAS "Ļatvijas Valsts meži" uzsākusi attīstīt vecās Sūnu skolas teritoriju, lai radītu bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem pieejamus tādus aktīvās atpūtas un sporta veidus kā orientēšanās, kalnu riteņbraukšana, sporta tūrisms, virves vilkšana, militārā daudzcīņa, peintbols, slēpošana.
 

Informāciju sagatavoja
Liāna Pudule – Indāne
Krustpils novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru