2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Vējonis apmeklē Zemessardzes izlūku pārbaudes vingrinājumu "ARONA" Kūku pagastā

Vējonis apmeklē Zemessardzes izlūku pārbaudes vingrinājumu "ARONA" Kūku pagastā

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube un Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Leonīds Kalniņš svētdien piedalījās Zemessardzes izlūku pārbaudes vingrinājuma "ARONA" noslēguma ceremonijā Krustpils novada Kūku pagastā, informē Aizsardzības ministrija.

 

Vingrinājuma mērķi bija gatavot zemessargus dienesta pienākumu veikšanai un pārbaudīt izlūku vadu fizisko un teorētisko sagatavotību.

 

Jau ziņots, ka no 25. līdz 26.aprīlim Krustpils novada Kūku pagastā un Salas novada Salas pagastā notiks Zemessardzes izlūku vadu pārbaudes vingrinājums "ARONA 2015", kurā piedalīsies 18 komandas, 12 zemessargi katrā komandā.

 

Sestdien, 25.aprīlī, zemessargi sacentīsies kaujas šaušanā, naža mešanā un snaiperu vingrinājumā. Savukārt 26.aprīlī notiks ekipējuma, ieroču pārbaude, maskēšanās un sakaru pārbaude. Pēc tam katra komanda dosies 18-22 kilometru garā maršā pretinieka kontrolētajā teritorijā. Tā laikā būs jāveic dažādi uzdevumi, kuru laikā zemessargi pārbaudīs savas prasmes un zināšanas topogrāfijā, patrulēšanā, kā arī citos uzdevumos.

 

Pārbaudes vingrinājumu organizē Zemessardzes štābs sadarbībā ar 2.Zemessardzes novadu un Zemessardzes 56.kājnieku bataljonu.

Atstājiet komentāru