2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Mežizstrādes uzņēmuma "Jubergs" apgrozījums pērn pieauga par 6,3

Mežizstrādes uzņēmuma "Jubergs" apgrozījums pērn pieauga par 6,3

Krustpils novada mežizstrādes uzņēmums SIA "Jubergs" pagājušajā gadā strādāja ar 11,162 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 27,2% un sasniedza 365 070 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Jubergs" ieņēmumi no apaļkoku realizācijas, kā arī no transporta un mežizstrādes pakalpojumu sniegšanas pagājušajā gadā veidoja 11,001 miljonu eiro, bet apgrozījums no zāģmateriālu realizācijas - 161 700 eiro.

Kompānijas vadība arī norāda, ka pagājušajā gadā "Jubergs" investēja zāģētavas attīstībā un sāka apstrādāt mežā saražoto un piegādāto koksni, iegūstot pirmapstrādes produkciju - zāģmateriālus, kā arī blakus ražošanas produktus - skaidas un nomaļus. Ražošanas attīstības ietvaros uzņēmums piesaistīja jaunus sadarbības partnerus - "Belwood" un "AM Paletes". Tāpat "Jubergs" turpināja veiksmīgi sadarboties ar iepriekšējo gadu lielākajiem partneriem kokmateriālu realizācijā - kompānijām "Gaujas koks", "Latgran", "Kronospan Riga", "Latvijas finieris" un citiem.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā atzīmēts, ka pērn "Jubergs" iepirka apaļkokus no fiziskām un juridiskām personām, lai nodrošinātu noslēgto piegādes līgumu izpildi, kā arī uzņēmums pērn centās iepirkt cirsmas, lielāko daļu izstrādājot pašu spēkiem. Tādējādi kompānija samazināja kokmateriālu pašizmaksu un palielināja peļņu.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, "Jubergs" turpmāko plānu realizācija būs atkarīga no valsts un Eiropas Savienības (ES) atbalsta uzņēmējiem un no nodokļu politikas Latvijā. Īpašu uzmanību kompānija plāno veltīt ražotās produkcijas un pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai, jaunu realizācijas tirgu apguvei, kā arī jaunu sadarbības partneru piesaistei.

2015.gadā "Jubergs" strādāja ar 10,502 miljonu eiro apgrozījumu un 287 083 eiro peļņu.

Kompānija "Jubergs" reģistrēta 2000.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2828 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Anna Blumberga.

"Jubergs" bija arī viens no mežistrādes industrijas topa līderiem "Latvijas tālruņa", "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotajā "Latvijas biznesa gada pārskatā 2016".

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Foto: jubergs.lv

Atstājiet komentāru