2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

''Gaismas pilī'' organizēs Likteņdārzam veltītu koncertu un labdarības izsoli

''Gaismas pilī'' organizēs Likteņdārzam veltītu koncertu un labdarības izsoli

Otrdien, 17.jūnijā, plkst.19 Rīgā, ''Gaismas pilī'' - Imanta Ziedoņa zālē -, notiks Likteņdārzam veltīts koncerts un labdarības izsole.
 
 
Kokneses fonda valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa  informēja, ka koncertā uzstāsies profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" un solisti - Kristīne Zadovska, Daumants Kalniņš un Oskars Petrauskis.
 
 
Mākslinieki izpildīs gan mūsdienu populāro latviešu komponistu, gan latviešu klasiķu skaņdarbus, kuri savīsies vienotā muzikālā veltījumā Likteņdārzam.
 
 
Solistu un pūtēju orķestra sniegumā varēs baudīt fragmentus no rokoperas "Lāčplēsis", vairākus Raimonda Paula, Imanta Kalniņa skaņdarbus, kā arī Emīla Dārziņa "Melanholisko valsi". Pie diriģenta pults - Mārtiņš Ozoliņš.
 
 
Šogad Likteņdārzam veltīts labdarības pasākums notiks ceturto reizi, un tajā, atbalstot dārza tapšanu, būs iespēja noklausīties iedvesmojošu koncertu pirmajā daļā un izsolē iegādāties 82 mākslas priekšmetus - gleznas, grafikas, fotogrāfijas un tēlniecības darbus, arhitektu skices, izcilu cilvēku rokrakstus, monētas un vērtīgus priekšmetus, ko izsolei nodevuši Latvijas mākslinieki un dāvinājuši projekta atbalstītāji, skaidroja Auziņa.
 
 
Izsoles darbu digitālais katalogs apskatāms vietnē "izsole.liktendarzs.lv".
 
 
Izsoles darbi līdz 17.jūnijam apskatāmi izstādē ''Gaismas pils'' ātrijā, iepriekš piesakoties Kokneses fondā elektroniski pa e-pastu vai tālruni un saskaņojot apmeklējuma laiku. Izstādes laikā ir iespēja reģistrēties izsolei un iegādāties izsoles katalogu.
 
 
Izsoles organizators ir klasiskās mākslas galerija "Antonija".
 
 
Ieeja koncertā būs par 15 eiro ziedojumu Likteņdārzam.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru