2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Mācās un apgūst jaunas prasmes

Mācās un apgūst jaunas prasmes

Aptuveni vienu sesto daļu no savas dzīves cilvēks pavada intensīvi mācoties. Sākumā kā skolnieks, vēlāk jau kā students, un tā, līdz diploms kabatā. Taču vai ar to ir gana? Speciālisti apgalvo, ka nav viss. Ne velti ir teiciens – mūžu dzīvo, mūžu mācies. Jaunu zināšanu gūšana iekustina mūsu smadzenes un ir taisnākais ceļš uz panākumiem. Turklāt – šis ceļš ir jāiet katru dienu. Jebkuras jaunas zināšanas nāk par labu katra cilvēka attīstībai.

Šajā gadā tika realizēta Kokneses novada domes sociālajā dienestā izstrādāta sociālās rehabilitācijas programma dažādu sociālo prasmju apguvei un pilnveidošanai. Programmas ietvaros tika organizētas mājturības nodarbības, higiēnas un sanitāro normu ievērošanas nodarbības, floristikas nodarbības, kā arī psihologa un sociālā darbinieka vadītas nodarbības par mājsaimniecības budžeta plānošanu, ģimenes laika plānošanu, saskarsmi, savstarpējām attiecībām, konfliktu risināšanu un mērķu izvirzīšanu.

Šīs nodarbības vadīja mūsu novada cilvēki, kuri ir savas jomas speciālisti vai nopietni aizrāvušies ar kādu savu hobiju, un bija gatavi dalīties savās zināšanās ar citiem. Mācību nodarbībās tika iesaistīti desmit ģimeņu vecāki, šajā gadījumā tās bija desmit mammas, kuras no marta mēneša līdz pat novembrim apmeklēja šīs dažādās nodarbības. Daloties iespaidos par kopējā darbā gūto, visas grupas dalībnieces atzina, ka šīs nodarbības apmeklēja ar prieku un ir ieguvušas jaunas zināšanas, kuras turpmāk izmantot sadzīvē.

Sociālais dienests vēlreiz pateicas nodarbību vadītājām- Sarmītei Bētulsonei, Sanitai Ērmanei, Benitai Rūrānei, Maritai Aleksejevai, Ingrīdai Grozai, Benitai Peciņai, kā arī Elitai Feodorovai un Dzidrai Škodai par ieguldījumu grupas darbā.

Iemācīties ko jaunu, turklāt katru dienu, var jebkura no mums. Svarīga ir vienīgi vēlēšanās to darīt. Vēlēšanās izrauties no ikdienas, lai pavērtu sev pavisam jaunu, bet ļoti interesantu pasauli. Jaunas zināšanas, ko gūsti ik dienu, ir atslēga uz veselību, pasaules izzināšanu, sevis pilnveidošanu un panākumiem.

Avots: koknese.lv

Atstājiet komentāru