2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Līvānos Ziemassvētku egli rotā ar 96 cepurēm

Līvānos Ziemassvētku egli rotā ar 96 cepurēm

Šogad Latgales mākslas un amatniecības centra Ziemassvētku egli rotā 96 dažādās krāsās un tehnikās darinātas cepures. Cepuru egli centrs aicina aplūkot līdz pat janvāra vidum.

Latgales mākslas un amatniecības centrs gadu no gada savus apmeklētājus cenšas pārsteigt ar neparastu egles rotu. Šogad Ziemassvētku eglē rotājas 96 dažādu, formu, tehniku un krāsu cepures. Uz uzaicinājumu nest cepures lielākoties atsaucās individuāli darbojošās Līvānu novada rokdarbnieces, taču interesi un savu iniciatīvu izrādīja arī Līvānu 1. vidusskolas pirmskolas sagatavošanas grupas bērni ar audzinātāju Vitu Šubņikovu, kā arī audzēkņi no Rudzātu speciālās internātpamatskolas.

Inita Paegle, Latgales mākslas un amatniecības centra (LMAC) kultūras tūrisma organizatore stāsta, ka pirms egles dekorēšanas tika organizētas arī radošās cepuru darināšanas un dekorēšanas darbnīcas. Īpašu atsaucību guva Daces Rudzītes filcēšanas meistarklase ar meistares darināto masku cepuru vienas dienas izstādi.

Tradicionālais egles rotāšanas pasākums nevarētu tikt realizēts, ja līdzās nebūtu tik atsaucīgas iestādes un kolektīvi, atzīst LMAC darbinieki. Viņi pateicas VAS Latvijas valsts meži Dienvidlatgales mežsaimniecības kolektīvam, kas jau vairākus gadus pēc kārtas atsaucas un sagādā īpaši krāšņu egli. Tāpat arī Līvānu dzīvokļu un komunālas saimniecības spēcīgajai brigādei par egles atvešanu un uzstādīšanu.

 

cepuru 3

Atstājiet komentāru