2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Labdarības koncerts „Mazās sirds lūgšana”

Labdarības koncerts „Mazās sirds lūgšana”

"Mazās sirds lūgšana" ir koncertu cikls Latvijas baznīcās, kura mērķis  ir iegūt līdzekļus kāda bērna ārstēšanai vai rehabilitācijai. Jau piekto gadu pēc kārtas jaunieši no Latgales, kuri visi šobrīd studē Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā, organizē labdarības koncertus un paši tajos uzstājas.

Līdz šim ir palīdzēts 3 bērniem un caur ziedot.lv, arī ģimenēm, kurām ir bijis nepieciešams finansiāls atbalsts. Un jaunieši cer, ka šogad, ar koncertu apmeklētāju atbalstu, izdosies savākt nepieciešamos līdzekļus gadu vecā Endija rehabilitācijai un fizioterapijai. Puisītis piedzimis ar diagnozi -cerebrālā trieka.

Koncertā varēsiet dzirdēt speciāli šim koncertu ciklam radītus skaņdarbus - mīlestības, miera, ziemas un Dieva klātbūtnes iedvesmotas dziesmas, kuras komponējuši Latvijas talanti. Mūziķi atklāj: "Mums ir izveidojusies lieliska sadarbība ar komponistiem, kas pārstāv gandrīz visus Latvijas reģionus - Toms Lipskis, Solvita Bukša, Līva Blūma, Ineta Gedroica, Mārtiņš Subatovičs, Amanda Vingre, Lolita Ritmane, Dace Mangulsone, Daina Kleimane, Madara Pētersone u.c."

Jaunieši paši saka: "Ik gadu Ziemassvētkos visus cilvēkus pārņem šī īpašā sajūta. Tas ir laiks, kad gribas kļūt labākiem. Cilvēki cenšas arī pasauli sev apkārt piepildīt ar prieku un pozitīvām emocijām. Tādēļ arī mēs vēlamies darīt labus darbus un vislabāk to paveikt izmantojot savus talantus. "

Koncerti notiks:
20.12 Sv. Alberta baznīcā, plkst. 13.00
26.12 Rēzeknes Sāpju Dievmātes baznīcā, plkst. 17.00
27.12 Viļānu Sv. Erceņģeļa Miķeļa baznīcā, plkst. 10.00
27.12. Preiļu Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas baznīcā, plkst. 16.30
28.12 Noslēguma koncerts Ludzas Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas baznīcā, plkst. 12.00

Avots: preili.lv

Atstājiet komentāru