2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 2. oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 2. oktobrī

Novadu ziņas

28.septembrī Aizraukles katoļu baznīcā notika labdarbības koncerts. Ar mērķi ziedot Skrīveru katoļu baznīcas ērģelēm, informē Skrīveru novada pašvaldība. Tajā uzsājās dziesminiece, komponisti Sintija Grava un komponists Uldis Marhilēvičs. Koncertā savāktie ziedojumi palīdzēs pabeigt Skrīveru katoļu baznīcas ērģeļu skaņošanu un intonēšanu. Kopumā jau ir savāktas divas trešdaļas no ērģelēm nepieciešamās summas.

Laikā līdz 2016.gadam Dabas aizsardzības pārvalde vēlas veikt trīs dzīvnieku sugu - lāču, sikspārņu un ūdru - monitoringu Latvijā, informē pārvalde. DAP izsludinājusi iepirkuma konkursu, to sadalot trīs daļās jeb katru zīdītāju sugu nodalot atsevišķi. Lāčus uzskaitīs piecās "Natura 2000" teritorijās - dabas liegumos "Lielais Pelēčāres purvs", "Ziemeļu purvi", "Stompaku purvi", dabas parkā "Vecumu meži" un Teiču dabas rezervātā. Sikspārņu monitorings būs jāveic par piecu tipu sikspārņiem visā Latvijas teritorijā. Ūdru monitorings būs jāveic 18 "Natura 2000" teritorijās, tajā skaitā Teiču dabas rezervātā.
 
Turpinām ziņas
 
Vakar Jelgavā, netālu no dzelzceļa stacijas, tika atrasti un aizvesti likvidēšanai divi kara laika prettanku lādiņi, ziņo Nacionālie bruņotie spēki. Notikuma vietā tika bloķēta satiksme. Evakuēt staciju nebija nepieciešams. Uz Jelgavu devās Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vienība. Jelgavas pilsētas pašvaldības policija stāsta, ka lādiņi atrasti rakšanas darbu laikā.

Madonas novads pārrobežu tūrisma projekta ietvaros „Muižas parki kā kultūrvēsturiskā mantojuma sastāvdaļa" piedalās izstādē Sanktpēterburgā, informē Madonas novada pašvaldība. Oktobra pirmajā pusē tradicionāli notiek starptautiskā tūrisma izstāde "Inwetex", kur saplūst Krievijas, Tuvo Austrumu un Eiropas tūrisma industrijas pārstāvji. Tiks prezentēts marštruts Sanktpēterburga – Pleskava – Repina - Vidzeme. Tajā iekļauti četri Madonas novada tūrisma objekti.
 
Un vēl
 
Septembra pēdējās desmit dienas bija 0,8 grādus siltākas par normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati. Visaukstākās dienas bija 23. un 24.septembris, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra bija trīs grādus zem normas. Savukārt siltākās bija mēneša pēdējās dienas, īpaši 29.septembris. Nokrišņu daudzums dekādē bija 82% no normas. Ar nokrišņiem visbagātākās dienas bija 22. un 23.septembrī, vismazākais nokrišņu daudzums - pēdējās mēneša dienās.

Atstājiet komentāru