2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2014. gada 6. oktobrī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2014. gada 6. oktobrī

Pļaviņu novada ziņas
 
5. oktobra rītā Pļaviņās pie dambja visā tā garumā pulcējās dažādu vecumu skrējēji un to atbalstītāji. Pļaviņu novada domes rīkotajās sacensībās bija pieteikušies vairāk nekā simts dalībnieki – novadnieki, sportisti no citām pilsētām, piemēram, Madonas. Dalībnieki startēja deviņās vecuma grupās, veica 1,9 kilometru garu distanci. Ātrākie sacensību dalībnieki bija grupas S12 pārstāve Tabita Tīna Lūka no Jēkabpils, vīriešiem - Andris Jubelis no komandas „Mežmalas MTB".
 
2. oktobrī Jaujās notika Aizkraukles novada sporta skolas reģionālās sacensības rudens krosā. Piedalījās 10 skolu komandas ar 170 dalībniekiem. Viņi sacentās 4 vecuma grupās. Distancēs no 400m – 2000m. Pļaviņu novada ģimnāzija vidusskolu grupā aiz Kokneses vidusskolas izcīnīja otro vietu. No pļaviņiešiem vislabāk veicās Kristapam Ostrovskim un Sonorai Balodei, kuri savās grupās izcīnīja uzvaras.
 
Skolēniem iespēja piedalīties konkursā ''Cits eksperiments''. Galvenais uzdevums izveidot plakātu, kurā radoši ataino, kā iespējams gūt pozitīvas emocijas un pieredzi bez apreibinošām un atkarību izraisošām vielām. Darbu var iesniegt līdz 20. novembrim. Balvās ipod Nano atskaņotāji, sporta inventārs un dāvanu kartes aktīvai atpūtai. Sīkāk par to Valsts policijas mājas lapā.
 
Turpinām ziņas
 
Sakarā ar laika prognozi un vidējo āra temperatūras pazemināšanos laika posmā no 4. oktobra līdz 6. oktobrim līdz +8ºC un zemāk, apkures sezona Pļaviņu pilsētā un Vietalvas pagastā tiks uzsākta rītdien. Tā informē SIA ''Pļaviņu komunālie pakalpojumi''.
 
Pļaviņu novada dome jau divu gadu garumā ar A/S „Latvijas dzelzceļš" veikusi saraksti par Pļaviņu dzelzceļa stacijas tualetes renovāciju un tās sakārtošanu atbilstoši sanitāri higiēniskām normām. Septembra beigās remontdarbi ir uzsākti un tuvākajā laikā tualete tiks nodota ekspluatācijā. 10. martā Pļaviņu novada domes vadība tikās „Latvijas dzelzceļš" nekustamā īpašuma direkcijas tehniskās ekspluatācijas daļas vadītāju Ivaru Vīnavu un vienojās, ka tiks veikti remontdarbi, bet par tualetes tālāko apsaimniekošanu sarunas turpināsies.
 
Un vēl
 
Pļaviņu novada dome aicina iesniegt iesniegumus par atzinības izteikšanu personām par ieguldīto darbu Pļaviņu novada iedzīvotāju garīgās un materiālās labklājības celšanā un Pļaviņu novada attīstībā. Iesniegumi līdz katra gada 15. oktobrim rakstveidā jāiesniedz Pļaviņu novada domē līdz 15. oktobrim. Atzinības raksti tiek pasniegti Latvijas neatkarības deklarēšanas gadadienas svinīgajā pasākumā ar Pļaviņu novada domes lēmumu.

Atstājiet komentāru