2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 7. oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 7. oktobrī

Vakar Lielvārdes novada Būvvalde pieņēma ekspluatācijā Ķeguma HES ūdenstilpnes krasta stiprinājumu pie Dievu kalna. Būvvaldes vadītāja atzīst, ka Daugavas krasta stiprināšanas darbi ir veikti kvalitatīvi, un stiprinājums, kurā izmantoti lielie akmeņi papildina ainavu. Krasta stiprināšanas būvdarbus visas vasaras garumā veica AS „Daugavas HES būve". Stiprinājums sargā no krasta līnijas erozijas, kas Dievu kalnu pakļauj noskalošanai.
 
Salas novada pašvaldība aicina līdz šā gada 20. oktobrim pieteikt fiziskas un juridiskas personas apbalvošanai ar Salas novada pašvaldības Atzinības rakstu. Ar to apbalvo par ieguldījumu novada labiekārtošanā, sabiedrības labā, vārda nešanu pasaulē un citiem sasniegumiem. Pieteikumus var iesniegt Salas novada pašvaldībā. Sīkāka informācija novada mājas lapā.
 
Latvijas animācijas pamatlicēja Arnolda Burova "Leļļu mājas" saimnieki Madonas novadā informē, ka eksponātu kolekcija papildināta ar vairākām lellēm. Tie ir oriģinālie animācijas filmu varoņi no savulaik populārajām multfilmām kā "Pasaka par vērdiņu", "Brālītis". Multfilmu varoņi Vestienas "Leļlu mājā" nonākuši kā dāvinājums, kurus atdevuši Burova radi, kolēģi un kaimiņi. Šobrīd Madonas novada Vestienas pagastā bijušajā mākslinieka īpašumā iekārtota piemiņas vieta ar tematisku nosaukumu "Leļļu māja".
 
Turpinām ziņas
 
1. oktobrī Siguldā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektorei Sandrai Bērziņai pasniedza Latvijas kūdras ražotāju asociācijas apliecinājumu par 1500 eiro ziedojumu. Tas paredzēts Siguldā izpostītās vēsturiskās skatu vietas Ķeizarskata infrastruktūras objekta sēnītes formā veidotas nojumes ar soliņu atjaunošanai. 1. septembrī tika konstatēts, ka nojumes konstrukcija dedzināta un pēc tam nogrūsta lejā pa krasta nogāzi.
 
Skolas 95 gadu jubilejas svinībās Siguldas novada pašvaldība Siguldas Valsts ģimnāzijai dāvināja līdzekļus 30 planšetdatoru iegādei 30.septembrī ar informātikas stundu atklāja speciāli aprīkotu planšetdatoru klasi. Klase paredzēta arī citām nodarbībām, kurās nepieciešama datoru izmantošana. Šobrīd tā uzsākusi darbu testa režīmā, bet laika gaitā skolotājiem tiks piedāvāti vairāki inovatīvi risinājumi, kas ļaus mācību priekšmetus apgūt daudz mūsdienīgāk. Līdz novembrim plānots izveidot skolēnu testēšanas sistēmu, radot iespēju skolotājiem ātri un ērti pārbaudīt skolēnu zināšanas, īsā laikā iegūstot un analizējot rezultātu.
 
Un vēl
 
Noslēdzies Skrīveru novada volejbola turnīrs „Smilšu volejbols 2014". Šogad trijos posmos piedalījās 12 komandas-trīs no Skrīveriem, pārējās no citiem novadiem. Tāpat turnīrā piedalījās 2 meiteņu komandas-„Antikaķi" no Skrīveriem un „Līgas" no Neretas. Kopvērtējumā šogad Skrīveru novada kausu aizkraukliešu komanda „2k1".

Atstājiet komentāru