2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 14. oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 14. oktobrī

Drošības policija sākusi kriminālprocesus par iespējamu balsu pirkšanu par labu vairākām partijām vai to kandidātiem, taču ir pārliecināta, ka nav pamata uzskatīt, ka vēlētāju ietekmēšana notikusi masveidīgi. Policija konkrētas partijas, kuru labā būtu notikusi balsu pirkšana, atturas minēt. Viens no sešiem izmeklēšanā esošajiem kriminālprocesiem ir par iespējamo balsu pirkšanu Saeimas deputāta Dzintara Zaķa labā. Policija turpina saņemt informāciju par iespējamiem balsu pirkšanas gadījumiem, taču jau ar ievērojami mazāku intensitāti.
 
Ministru kabinets šodien atbalstīja termiņa noteikšanu, līdz kuram "Latvenergo" ir jāpārskaita līdzekļi Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centram Daugavas krastu nostiprināšanai pie Likteņdārza. Ministru kabineta rīkojums paredz līdzekļi būs jāpārskaita līdz 2015.gada 30.septembrim, bet vēl viena summa līdz 2016.gada 31.martam. "Latvenergo" ir noteikts ik gadu pārskaitīt finansējumu Daugavas krastu erozijas novēršanai, tomēr finansējums ir nepietiekams.
 
Turpinām ziņas
 
Rēzeknes Augstskolā noritēja tikšanās ar Ķīnas Hefei Universitātes pārstāvjiem. Diskusijās tika apspriesta iespējamā tālākā sadarbība, kas nostiprināta noslēgtajā sadarbības līgumā par Ķīnas studentu piesaisti studijām Rēzeknē, aktīvu kopīgu darbību izglītības, zinātnes un informācijas apmaiņas jomā, tostarp arī trīspusējā sadarbību ar Jades Augstskolu Vācijā. Aizvadītajā gadā arī tika sākta ķīniešu valodas apguve Rēzeknes Augstskolā, kas turpinās arī šogad.
 
Lai informētu Latvijas mazumtirgotājus un ražotājus par franšīzes iespējām, veikalu tīkls "Elvi" oktobrī sāk izglītojošu semināru ciklu Rīgā un Latvijas reģionos."Patlaban "Elvi" franšīzes ķēdē ir 49 Latvijas uzņēmēji, kas ik dienu nodrošina pircējus ar vietējo produkciju 104 veikalos. Pirmie divi semināri notiks šo ceturtdien Rīgā.
 
Un vēl
 
Svinot savas radošās darbības 30.gadskārtu, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertmeistars un pirmā vijole Raimonds Ozols no 16.oktobra līdz 27.novembrim sniegs koncertus 12 Latvijas pilsētās. Mūziķis uzstāsies Madonas kultūras namā un Jēkabpilī, Krustpils kultūras namā. Koncerti notiks arī Rēzeknē un Aizrauklē. Koncertā tiks spēlēta populāra klasiskā mūzika un skaistākās melodijas no pasaules kino un teātra zelta repertuāra.
 

Atstājiet komentāru