2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 16. oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 16. oktobrī

Pagājušās diennakts laikā ūdens līmenis visstraujāk ir cēlies Aiviekstē un Ogrē, turklāt hidrologi neprognozē ātru plūdu beigšanos, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Aiviekstē pie Lubānas kopš vakardienas rīta ūdens ir cēlies par vairāk nekā vienu metru. Ogrē ūdens līmenis palielinājies par 39 līdz 69 centimetriem. Lielupē ūdens līmenis nedaudz pazeminās, bet tās mazajās pietekās paaugstinās.
 
Vakardien, kā ziņo Lielvārdes novada pašvaldība, arī Lielvārdē pēc ilgstošajām lietavām sākās plūdi. Daudzām mājsaimniecībām pārplūda pagrabi un pagalmi. Kritiska situācija bija izveidojusies uz Lielvārdes un Ķeguma novadu robežās pie jaunbūvējāmā tilta pār Graužupīti. Upīte bija pārpludinājusi pļavu, blakus esošo māju pagalmus un dārzus, ūdens sedza arī šoseju, apgrūtinot autosatiksmi.
 
Šogad Latvijā reģistrēti aptuveni 40 elektroauto, informē Auto asociācijas viceprezidents Ingus Rūtiņš. Viņš arī norādīja, ka Latvijā jaunu auto tirgū tas ir būtiskākais jaunums. Rūtiņš sacīja, ka lielākā daļa no tiem ir finansēti, izmantojot valsts budžeta programmu. Tai šogad tika atvēlēti 4,8 miljoni eiro. Arī Pļaviņu novadā ir iegādāts šāds transporta līdzeklis.
 
Turpinām ziņas
 
Madonas Bērnu un jauniešu centrs sadarbībā ar Jēkabpils cietumu īsteno projektu „Solis pretī". Projekts dod būtisku ieguldījumu plašāka redzesloka veidošanai Jēkabpils cietuma jauniešiem, radot iespēju pilnveidot savas prasmes radošajā, teātra mākslā, mūzikā, ielu vingrošanā, sekmējot jauniešu stabilitāti atgriežoties „ārpasaulē." Projekta iesaistīti 9 Jēkabpils cietuma jaunieši un 12 Madonas novada jaunieši. Projektā ir ieplānotas vairākas tikšanās –iepriekšplānošanas un iepazīšanās vizīte un projekta galvenā tikšanās ar visām aktivitātēm.
 
10. un 11. oktobrī Madonā norisinājās Uzņēmējdienas 2014. Pirmā diena notika seminārs par Latvijas biznesa izaicinājumiem un iespējām pārrobežu sadarbībai. 11.oktobrī norisinājās starptautiskā izstāde – gadatirgus. Apmeklētāji varēja iepazīt Vidzemes reģiona uzņēmēju piedāvājumu un produkciju, zemnieku jauno ražu āra stendos. Piedāvājumā bija dažādu apmācību, darba drošības un aprīkojums, uztura bagātinātāji, rokdarbi un pārtikas preces. Stendus apmeklēja aptuveni 4 tūkstoši apmeklētāju.
 
Un vēl
 
Šodien notika Jauniešu neformālā grupa „Solis" projekta „Soļo vesels!" organizētā sporta dienu „Solis rudenī". Tajā norisinājās velo-foto orientēšanās un nūjošana. Sacensību starta punkts bija pie Viesītes vidusskolas sporta stadiona plkst.12. Pēcpusdienā bija rezultātu apkopošana un apbalvošana.

Atstājiet komentāru