2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2014. gada 20. oktobrī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2014. gada 20. oktobrī

16. oktobrī Pļaviņu novada skolas iekšpagalmā bija apskatāma muzeobusa mobilā ekspozīcija. 1991. gada barikāžu muzejs sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu un Okupācijas muzeja projekta "Vienotas 20. gs. vēstures izpratnes veicināšana" ietvaros 2014. gada pavasarī un rudenī šādi apbraukā Latvijas skolas ar mobilo ekspozīciju - muzeobusu. Speciāli aprīkotā „Ikarus" autobusā skolniekiem un interesentiem ir iespēja piedalīties nodarbībā par Atmodu un barikāžu laiku Latvijā.
 
Pļaviņu novadā noritēs ūdensvada tīkla skalošanas darbi, informē „Pļaviņu Komunālie pakalpojumi". Rīt no plkst. 9:00 līdz 17:00 Pļaviņu pilsētā. Parīt no plkst. 9:00 līdz 17:00 Odzienā, Vietalvas pagastā. 23.oktobrī no plkst. 9:00 līdz 17:00 Vietalvā, Vietalvas pagastā. ŪDENS PADEVE BŪS AR PĀRTRAUKUMIEM. Pēc ūdensvada skalošanas darbu veikšanas ūdens būs duļķains un rūsains. Iedzīvotāji aicināti šajā dienā samazināt ūdens patēriņu pārtikas vajadzībām un lietot ūdeni tikai vārītā veidā.
 
28. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 13.00 Valsts asinsdonoru centrs rīko izbraukumu Pļaviņu kultūras namā. Par asins donoru var kļūt personas vecumā no 18 – 65 gadiem. Ķermeņa svaram ir jābūt virs 50 kg. Asins nodošana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba vai emocionāla pārdzīvojuma. Izsmeļošāku informāciju par asins ziedošanu var uzzināt, zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni un mājas lapā donors.lv.
 
Turpinām ziņas
 
Pļaviņu novada bibliotēka iegādājusies šajā gadā piekto lielo grāmatu kopu par pašvaldības piešķirtajiem līdzekļiem. Bibliotēkas jauno grāmatu plauktā sarindotas 45 grāmatas kopsummā par 375 EUR. Šoreiz iegādāti kultūrvēsturiski nozīmīgi izdevumi, lietišķi praktiskā literatūra, piemēram, Dārzkopja padomnieks, Latvijas Avīzes gadagrāmata. Tāpat iegādāta latviešu oriģinālliteratūra, pasaules literatūras klasika un citi. Ar visām jaunajā grāmatām iespējams iepazīties bibliotēkas lapā portālā draugiem.lv.
 
Ar biedrības „Daugavas Savienība" finansiālu atbalstu ir īstenots projekts. Izmantojot finansējumu, tika labiekārtota atpūtas vieta un skatu laukums, no kura paveras Daugavas ieleja. Izvietots soliņš, atkritumu tvertnes un nobruģēts laukums. Apmeklētājiem pieejama sakopta, droša vide, kur pavadīt brīvo laiku.
 
Un vēl
 
18. oktobrī Pļaviņu novada bibliotēka aicināja visus uz tikšanos ar jauna dzejoļu krājuma ''Es mīlu šo pasauli'' autori Aldonu Cinīti Kultūras centra Mazajā zālē. Autore klātesošajiem lasīja savu dzeju un atklāja, ka vairāki dzejoļi no šī krājuma, sadarbojoties ar mūziķiem Daini Strazdiņu, Ilzi Kalvi un Jāni Kronbergu, pārtapuši dziesmu tekstos. Klātesošajiem bija iespēja noklausīties jaunos dziesmu ierakstus.

Atstājiet komentāru