2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 21. oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 21. oktobrī

No 1.oktobra Gulbenes novadā tiek īstenots Eiropas brīvprātīgā darba projekts. Tā ietvaros dažādās novada iestādēs jau strādā 3, bet oktobra beigās darbu plāno uzsākt vēl 2 brīvprātīgie. Brīvprātīgie strādā Tirzas pamatskolā, Gulbenes 1. dārziņā un Gulbenes novada bibliotēkā. Oktobra beigās divas no projektā iesaistītajām iestādēm – VSAC „Latgale" filiāle „Litene" un Gulbenes 3.dārziņš – brīvprātīgos uzņems pirmo reizi.
 
Šodien ap plkst.9.30 Daugavpilī lokomotīvju depo zemes rakšanas darbu gaitā tika atrasts Otrā pasaules kara laika lādiņš. Uz notikuma vietu tika izsaukta nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas vienība, tika apturēta uzņēmuma darbība, no apdraudētās teritorijas tika evakuēti cilvēki. Notikuma vietā ieradās nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas vienības pārstāvji, kas bīstamo atradumu savāca, aizveda uz tuvējo karjeru un tur to neitralizēja.
 
Ceļu satiksmes negadījumā Gulbenes novadā traumas guvis kāds iereibis gājējs, kurš, kā liecina sākotnējā informācija, ne tikai pārvietojies pa ceļa braucamo daļu, bet arī bez jebkāda veida atstarojošiem elementiem. Cietušais gājējs nogādāts slimnīcā. Savukārt vakar Jelgavā no braucošas automašīnas izlēca iereibis pasažieris. Cietušais vīrietis ar traumām un alkohola reibumā nogādāts slimnīcā.
 
Turpinām ziņas
 
Valdība šodien atbalstīja Eiropas Sociālā pētījuma īstenošanu Latvijā, informē Izglītības un zinātnes ministrija. Tas nodrošinās salīdzināmu datu iegūšanu Latvijas Nacionālā attīstības plāna 2014. - 2020. gadam izpildes rādītāju izvērtēšanai. Pētījumā iegūtie dati sniegs iespēju Latvijas sociālo zinātņu pētniekiem un studentiem īstenot visaptverošus salīdzinošus sociālos pētījumus, bet valsts iestādēm un nevalstiskajām organizācijām - veikt kvalitatīvu Latvijas sociālo un politisko norišu salīdzinošo analīzi.
 
Valdība šodien atbalstīja Labklājības ministrijas priekšlikumu, sākot ar 2017.gadu, valstī noteikt jaunu minimālā ienākuma līmeni, ko izmantos, aprēķinot, piemēram, minimālos pabalstus, nosakot ienākuma neapliekamo minimumu, kā arī dažādu pabalstu apmēru. Ienākuma līmeni noteiks 40% apmērā no vidējiem mājsaimniecību ienākumiem. Plānots, ka šādi aprēķināts minimālā ienākuma līmenis būs tikai pirmajam pieaugušajam mājsaimniecībā, bet nākamajiem mājsaimniecības locekļiem tas samazināsies par 30%.
 
Un vēl
 
Aizputē 9.novembrī notiks ikgadējās Freimaņa Mārtiņdienas svinības. To laikā paredzēta arī dokumentālās filmas par mūziķi Mārtiņu Freimani, informē Mārtiņa Freimaņa fonds. Filmas režisors un idejas autors ir Arvīds Krievs. Pilnmetrāžas dokumentālajā filmā pusotras stundas garumā apkopoti spilgtākie fragmenti no koncertierakstiem, intervijām un aizraujošākajiem brīžiem Mārtiņa Freimaņa dzīvē, radot dokumentāru liecību.

Atstājiet komentāru