2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 28. oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 28. oktobrī

Eiropas Savienības un Latvijas cūku audzētāji pieprasīs Briselei kompensācijas saistībā ar Krievijas embargo, informēja Latvijas Cūku audzētāju asociācija. Cūku audzētāji nav apmierināti ar atbalsta mehānismu Krievijas embargo dēļ cietušajām nozarēm. Atbalsts paredzēts augļu, dārzeņu ražotājiem, kā arī tiek runāts par atbalstu piensaimniekiem, tikmēr cūkgaļas ražotāji netiek pieminēti.
 
Nacionālajā bibliotēkā norisinājās Zemgales plānošanas reģiona Attīstības padomes sēde. Tika analizēts 2014. - 2020. gada rīcības plāns. Par prioritātēm izvirzīja zemgali kā reģionu ar attīstītu lauksaimniecību, uzņēmējdarbību un Zemgali kā izglītības, zinātnes un inovāciju reģionu. Šāds seminārs norisinājās Pļaviņās š. g. 8. oktobrī, to apmeklēja pašvaldību speciālisti un nozaru eksperti no Jelgavas, Jēkabpils, Aizkraukles, Kokneses un Pļaviņām.
 
Valdība šodien akceptēja gandrīz 49 tūkstoš eiro piešķiršanu vairākām pašvaldībām, lai segtu izdevumus, kas tām radušies saistībā ar Āfrikas cūku mēra apkarošanu. Izdevumi kopumā jāsedz 14 pašvaldībām, tajā skaitā Preiļu novadam. Vislielākā kompensācija paredzēta Dagdas novada pašvaldībai. Līdzekļi pašvaldībām bija nepieciešami, lai ierīkotu dzīvnieku utilizācijas laukumus, iegādātos dažādus palīgmateriālus un instrumentus, noalgotu darbiniekus, iegādātos malku un izmantotu transporta pakalpojumus.
 
Turpinām ziņas
 
1.novembrī darbu atsāk Madonas kinoteātris „Vidzeme''. Īstenojot kinoteātra atjaunošanas projektu, nopirktas mūsdienām atbilstošas kinoteātru filmu iekārtas, kā rezultātā jaunākās ES un citu valstu filmas redzēsim daudz labākā kvalitātē nekā iepriekš. Turklāt filmas te turpmāk varēs skatīties arī 3D formātā. Pirmā filma, ko izrādīs uz jaunā ekrāna būs latviešu filma "Izlaiduma gads".
 
Pārspēts 28. oktobra siltuma rekords, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs Kolkā un Mērsragā gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz +16 grādiem, un tik silts laiks šajā datumā Latvijas teritorijā reģistrēts pirmo reizi. 1959.gada 28.oktobrī gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +15,3 grādiem, bet pērnā gada 28.oktobra vēlā vakarā vētras ietekmē gaisa temperatūra sasniedza +15,7 grādus.
 
Un vēl
 
Latvijā ir augstākais sieviešu īpatsvars uzņēmumu valdēs starp tām Eiropas valstīm, kurās nav ieviestas īpašas pārstāvniecības kvotas, liecina pētījums. Latvija ar 29% sieviešu uzņēmumu valdēs būtiski apsteidz Lietuvu un Igauniju, kur attiecīgi uzņēmumu valdēs ir tikai 16% un 7% sieviešu.Vidēji Eiropā šis rādītājs ir 18%.

Atstājiet komentāru