2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 30. oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 30. oktobrī

Latgales plānošanas reģions izsludinājis konkursu "Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2014", informēja Latgales uzņēmējdarbības centrs. Konkursa mērķis ir apzināt un godināt Latgales plānošanas reģiona uzņēmējus, kuri aktīvi un darbojas savā nozarē, sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību Latgales reģionā. Pretendentus Latgales reģiona uzņēmēju gada balvai var izvirzīt jebkurš. Pieteikuma anketas konkursam līdz 10. Novembrim.
 
Saeima šodien trešajā, galīgajā, lasījumā pieņēma grozījumus trīs likumos, nosakot, ka informāciju, kas pieejama citos valsts reģistros, vienotā valsts datorizētā zemesgrāmata turpmāk saņems tiešsaistē. Tādejādi tiks aiztaupīta dokumentu iesniegšana zemesgrāmatu nodaļā, informē Saeimas Preses dienests. Respektīvi, klientam vairs nevajadzēs iesniegt dokumentus, kas satur datus, kuri jau ir iekļauti šajos reģistros.
 
Valsts ieņēmumu dienests konfiscēja 11,58 miljonus no Krievijas ievestu kontrabandas cigarešu, šodien informēja VID. Valstij novērstais kaitējums ir aptuveni 1,7 miljonu eiro vērtībā. Šā gada augustā tika atklāta Krievijas un Latvijas pilsoņu organizētu personu grupA, kas cigaretes ieveda izmantojot jūras transportu. No Rīgas brīvostas konteineri tika izvesti, apejot muitas kontroli un nogādāti Rojā, kur to bija plānots novietot kādam Latvijas uzņēmumam piederošā noliktavā.
 
Turpinām ziņas
 
Turpmāk informācija par uzturlīdzekļu nemaksātājiem būs publiski pieejama, paredz Saeimā, galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi. Noteikts, ka Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija savā mājaslapā publiskos ziņas par parādnieku. tam būs nepieciešama otra vecāka piekrišana. Likums grozīts, lai veicinātu bērnu tiesību aizsardzību un vecāku pienākumu pildīšanu, maksājot uzturlīdzekļus.
 
Otrdien, 4.novembrī, uz pirmo sēdi sanāks 12.Saeima. Sēdes sākums paredzēts pulksten 10.00. Par to otrdien, 28.oktobrī, vienojās 12.Saeimas frakciju pārstāvju sēdē. Sēdi atklās un līdz priekšsēdētāja ievēlēšanai vadīs 11.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Sēdes sākumā jaunievēlēto parlamentu uzrunās Valsts prezidents Andris Bērziņš. Deputātu kandidāti dos un parakstīs svinīgu solījumu. Pēc tā Saeima balso par lēmuma projektu par 12.Saeimas deputātu pilnvaru apstiprināšanu.
 
Un vēl
 
Nākamnedēļ, 8. novembrī, Preiļos informēs par ieguvumiem tiešajā pārtikas pirkšanā no bioloģiskajiem ražotājiem, ziņo Preiļu novada dome. Ar savu pieredzi, kā soli pa solim izveidot tiešās pirkšanas pulciņu, dalīsies vairāki šādu pulciņu izveides iniciatori. Tiks sniegti praktiski padomi, kā arī sākta pulciņa izveide. Tāpat kopīgi tiks iepazīti visi posmi no pasūtījuma sagatavošanas līdz saņemšanai, veicot pirmo izmēģinājuma pasūtījumu.

Atstājiet komentāru