2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 4. novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 4. novembrī

Sauszemes spēku kājnieku brigādes Kaujas atbalsta bataljona Gaisa atbalsta kontroles vienība no 24. novembra līdz 28. novembrim plāno veikt tuvā gaisa atbalsta nodarbības. Tās notiks Kokneses, Ogres, Aizkraukles, Jaunjelgavas, Skrīveru, Pļaviņu un Ērgļu novadu teritorijā. Nodarbību laikā karavīri pārvietosies kājām un militārajām transporta vienībām, kā arī notiks sadarbība ar Gaisa spēku Aviācijas Bāzes gaisa kuģiem. Novadu teritorijas gaisa telpās iespējama helikopteru un lidmašīnu pārvietošanās.
 
Valdība vakardien atbalstīja 7, 9 miljonu eiro piešķiršanu piensaimniecības nozarei ciltsdarba un augstvērtīgu ganāmpulku saglabāšanai, informēja Zemkopības ministrijā. Atbalsts segs līdz 70% no izmaksām, kas saistītas ar piena šķirnes slaucamās govs produktivitātes kontroles testiem.
 
Vakar Jelgavas Amatu vidusskolā izsmidzināta kodīga gāze, tādēļ no izglītības iestādes evakuēti 167 cilvēki, bet trīs no viņiem nācies hospitalizēt. No skolas jau pirms Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ierašanās bija evakuēti 167 cilvēki. 18 cietušos apskatīja neatliekamās palīdzības mediķi. Trīs cilvēkus nācās hospitalizēt. Glābēji konstatēja, ka ēkā ir izsmidzināta, visticamāk, piparu gāze.
 
Turpinām ziņas
 
Tuvojoties Latvijas dzimšanas dienai līdz 16.novembrim Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas 1.stāvā apskatāma Likteņdārza draugu alejai veltīta izstāde. Likteņdārza draugu aleja ir 200 metru garš ceļš līdz amfiteātrim Daugavas malā. To paredzēts izveidot, izmantojot aptuveni 100 tūkstoš pelēku bruģakmeņu no Latvijas laukakmens. Līdz 18.novembrim plānots iebruģēt desmito daļu no Likteņdārza ceļa. Kokneses fonds mudina ikvienu ieceres atbalstītāju iesaistīties tā veidošanā un ziedot, dāvinot savu bruģakmeni.
 
Lielvārdes novada pašvaldība izsludināja iepirkumu par peldbaseina Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolas aktu zāles un piebūves būvprojekta izstrādi. Eksperti nonākuši pie slēdziena, ka vispiemērotākais risinājums būs baseina izbūve vecā Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolas baseina piebūves ēkas vietā, apvienojot to vienā būvē ar nepieciešamo aktu zāli. Esošā baseina piebūves ēka ir būvēta 1964. gadā, tā nav renovēta un pašlaik netiek ekspluatēta tehniskā stāvokļa dēļ.
 
Un vēl
 
Luksemburgas pilsētā Hammā norisinājās Eiropas Senioru čempionāts spiešanā guļus, kurā Latviju pārstāvēja un ievērojamus panākumus guva atlēti no Aizkraukles Jevgēņijs Vorobjovs, iegūstot 1.vietu, Dainis Reinholds, iegūstot 1. un 2.vietu, Anatolijs Kuzmins, iegūstot 2.vietu. Eiropas Senioru čempionāts norisinājās no 16.-18. oktobrim. Tajā piedalījās ap 180 smagatlēti no 18 valstu komandām. Tādām valstīm kā Francija, Vācija, Zviedrija, Nīderlande un citām.

Atstājiet komentāru