2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 5. novembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 5. novembrī

3. oktobrī noslēdzās Preiļu novada pašvaldības izsludinātais konkurss uz vakanto Preiļu novada pašvaldības pansionāta „Preiļi" vadītāja amatu. Domes sēdē deputāti apstiprināja konkursa rezultātus un par Preiļu novada pašvaldības pansionāta „Preiļi" vadītāju ar šī gada 1. novembri iecēla Ingu Vilcāni. Līdz šim Inga Vilcāne strādāja par juristi Preiļu novada pašvaldībā

8. novembrī no plkst. 11:00 līdz plkst. 15:00 visi, kuriem nav vienaldzīgs tas, ko viņi ēd, aicināti uz Tiešās pirkšanas semināru Preiļos, Preiļu novada domes sēžu zālē. Semināru organizē vietējā jauniešu iniciatīvas grupa. Dalība seminārā - bez maksas.

11. novembrī plkst. 16.30 Preiļos sāksies Lāčplēša dienai veltīs pasākums. Programmā: LĀPU GĀJIENS pa Raiņa bulvāri līdz kultūras namam, izstāde „Jāzeps Baško - GAISA FŪRMANIS" Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeja ekspozīciju zālē, PVĢ un Preiļu novada kultūras centra jauniešu folkloras kopa „RŪTOJ" dziedās KARAVĪRU DZIESMAS Kultūras nama lielajā zālē.
 
Turpinām ziņas
 
Aizkalnes Tautas nams aicina ieteikt novadniekus apbalvojumam "Aizkalnes pagasta Gada cilvēks 2014". Gada cilvēks ir tas, kurš visspilgtāk gada laikā ir apliecinājis sevi dažādās jomās, cilvēks, kurš ir virzījis attīstību un augšupeju savā ģimenē, pagastā un visā valstī. Konkursa "Gada cilvēks" ietvaros tiks pasniegtas 5 nominācijas. Pieteikuma veidlapa atrodama Preiļu novada domes mājas lapā www.preili.lv.
 
Preiļu sportisti Anita Kažemāka un Normunds Ivzāns veiksmīgi noslēdz šī gada sacensību sezonu. Kažemākai sezona ir izcili noslēgusies ar maratonu Vācijas pilsētā Franfurktē. Anita Kažemāka laboju savu personīgo rezultātu vairāk nekā par 8 minūtēm, kas vieš cerības izcīnīt ceļazīmi uz 2016. gada Riodežaneiro Olimpiskajām spēlēm. Preiļu soļotājs, senioru jaunākais pārstāvis Normunds Ivzāns, šī gada veiksmju sēriju noslēdzis ar uzvaru 5 km distancē Riharda Mišķina piemiņas turnīrā, startējot vienā grupā ar jaunajiem sportistiem
 
Un vēl
 
7. novembrī plkst. 21:00, Preiļos, Preiļu alternatīvās kultūras atbalsta centra telpās uzstāsies pašmāju komiķi Aleksandrs Guzneko un Maksims Trivaškevičs, kuri kopā veido organizācijas „Comedy Latvia" bilingvālo duetu „OK-kupanti". Apmeklētājus viņi priecēs ar vairāk kā stundu garu priekšnesumu. Pēc pasākuma sekos ballīte ar vietējiem dīdžejiem. Bet Plkst. 22.00 sākas Saunas TN Supervaroņu BALLE. Spēlē grupa „TITĀNIKS".

8. novembrī plkst. 18.00 Pelēču KN Rudenīgs noskaņu pasākums „Kādā lietainā dienā", plkst. 21.00 Groziņu balle.
Preiļu alternatīvās kultūras atbalsta centrs nāk klajā ar jaunā pasākuma "50 JAUTĀJUMI" 2. neformālo tikšanos. 9. novembrī plkst. 15.00 tiksimies ar Preiļu novada domes deputātu, IT centra vadītāju un skolotāju - Juri Ertu.

Atstājiet komentāru