2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Salas novada ziņas 2014. gada 7. novembrī

Jēkabpils Radio1 Salas novada ziņas 2014. gada 7. novembrī

Salas bibliotēkā aplūkojama izstāde „Spēles ar krāsām". Tās autore ir Biržu iedzīvotāja Gaida Ikoņņikova. Viņas gleznas ir radītas īpašā tehnikā – pludinot celtniecības krāsas pa kartonu, neizmantojot otiņas. Vairākumā gleznu ir redzama jūra, ūdens bangas, kalni, kā arī abstraktās mākslas veidojumi. Gleznošana ir viens no viņas hobijiem. Izstādi "Spēles ar krāsām" Salas bibliotēkā varēs aplūkot visu novembri.
 
Vietējo līderu saliedēšanas pasākums Biedrība GREBLIS aicina vietējos līderus piedalīties 2 dienu saliedēšanas pasākumā. Tas notiks no 13.-14. novembrim viesu namā „Iecavnieki", Daudzevas pagastā Jaunjelgavas novadā. Saliedēšanas pasākums notiks kā grupu darbs, kas palīdzēs labāk iepazīt sevi un savstarpējās sadarbības nozīmi. Plašāk par pieteikšanos Salas novada pašvaldības mājas lapā salasnovads.lv.
 
Salas kultūras nams 16. novembrī plkst. 16.00 aicina visus Salas novada iedzīvotājus uz Latvijas Republikas proklamēšanas 96. gadadienas svētku pasākumu „Manai Latvijai". Pasākuma programmā uzstājas Salas kultūras nama deju kolektīvi un ansambli, Krustpils kultūras nama deju kolektīvs un citi. Pasākuma laikā tiks pasniegti Salas novada atzinības raksti un pasākuma noslēgumā īpašais viesis: Viktors Zemgals. Pēc pasākuma sekos Svētku balle.
 
Turpinām ziņas
 
Pieminot Latvijas Atbrīvošanās cīņu un godinot brīvības cīņu varoņus 11. novembrī – Lāčplēša dienā, tāpat kā iepriekšējos gadus Salas novada iedzīvotāji un Salas novada pašvaldības iestāžu darbinieki aicināti piedalīties gaismas akcijā „Es atradu uguntiņu" plkst. 18.00. Salas ciema laukumā iedzīvotāji aicināti ierasties ar savu svecīti un kopā tās iedegt.

16. novembrī plkst.20.00 Salas novada Sēlpils kultūras namā Latvijas Republikas 96. gadadienai veltīts Svētku koncerts „... dvēselē ierakstīts Latvijas vārds...". Koncertā – Sēlpils amatiermākslas kolektīvi un Agitas Ikaunieces „Jasmīnas koris",soliste Ieva Parša, ģitārists Mārcis Auziņš, pianists Raimonds Macats. Pēc tam plkst. 22. sekos Svētku balle.
 
Un vēl
 
Salas kultūras nams aicina apmeklēt fotogrāfa Daiņa Ormaņa fotoizstādes atklāšanu „Sēļzeme fotogrāfijās" 11. novembrī plkst. 12.00. Būs iespēja apskatīt Sēlijas skaistākos dabas skatus fotogrāfijās, kā arī iepazīties ar fotogrāfiju autoru un viņa stāstījumu par darbiem, kas pieejami apskatei.
Izstādi iespējams būs apskatīt arī darbadienās no plkst. 9.00 – 17.00.

Atstājiet komentāru