2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 11. novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 11. novembrī

Izskatot Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas direktora Alda Rakstiņa iesniegumu, Skrīveru dome atbalstīja skolēnu iniciatīvu apgūt praktiskās iemaņas uzņēmējdarbībā un atļāva iznomāt skolas telpu skolēnu mācību uzņēmumam SIA „AUSV ekskursijas" uzņēmējdarbības veikšanai. Vidusskola ir iesaistījusies projektā, saistībā ar kuru skolēni var uz vienu gadu atvērt mācību uzņēmumus, tā apgūstot visu uzņēmējdarbībai vajadzīgo – uzņēmuma dibināšanu, dokumentu un grāmatvedības kārtošanu un pat uzņēmuma darbības pārtraukšanu.
 
Šodien un rīt, 12.novembrī, Jelgavā jau 22.reizi Latvijas aktīvākie studenti iesaistās divu dienu aktivitātēs, lai svinētu populārākos Latvijas studentu svētkus "Studentu dienas 2014", informē Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pasākums notiek Starptautisko studentu dienu ietvaros, ko svin jau vairāk nekā 70 gadus Eiropā studenti un studentu organizācijas. To laikā notiek dažādi pasākumi, tādējādi radot līdzsvaru starp intelektuālajām vērtībām un izklaidi.
 
Turpinām ziņas

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis līdz 16.novembrim turpina maija beigās aizsākto informatīvo akciju par seksuālo vardarbību. Akcijas laikā ikvienam ir iespēja zvanīt uz tālruni un ziņot par seksuālās vardarbības gadījumiem pret bērniem, saņemt profesionālas psiholoģiskās konsultācijas un atbalstu, kā arī nepieciešamo informāciju. Šogad notikušās akcijas pirmajā daļā saņemti vairāk kā 700 zvani.

Izglītības un zinātnes ministrija jau desmito gadu rīko konkursu "Gada sporta skolotājs" un aicina katra novada un pilsētas izglītības pārvaldes, pamatizglītības, vidējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādes līdz šā gada 22.novembrim pieteikt konkursam savus profesionālākos sporta skolotājus. Titulam "Gada sporta skolotājs" nominētie dalībnieki katrs saņems dāvanu karti sporta inventāra iegādei dalībnieka pārstāvētajai izglītības iestādei 500 eiro vērtībā. Savukārt konkursa uzvarētājs iegūs titulu "Gada sporta skolotājs" un piemiņas balvu.
 
Un vēl
 
Lai arī oktobrī bija gaidīta neliela inflācija, ko parasti šajā mēnesī rada pārtikas cenu kāpums, noslēdzoties ražas sezonai, šogad patēriņa cenas, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, vidēji tomēr palika nemainīgas. Tā situāciju novērtējusi Finanšu ministrija. Pierastais dārzeņu cenu kāpums nebija izteikts, ko papildināja piena produktu un gaļas produktu cenu kritums. Līdzīgi arī sezonālais apģērba cenu kāpums nebija tik straujš kā parasti. Sekojot naftas cenu tendencēm pasaules tirgū, arī Latvijā degvielas cenas turpināja kristies. Šie faktori attiecīgi palēnināja arī gada inflācijas tempu līdz 0,7%.

Atstājiet komentāru