2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2014. gada 19. novembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2014. gada 19. novembrī

12. novembra atkārtotajā ārkārtas sēdē ar balsu vairākumu par jauno Preiļu novada domes priekšsēdētāju ievēlēta Maruta Plivda. Sēdē piedalījās 13 no 15 pašvaldības deputātiem. Mēra amatam tika izvirzīti divi pretendenti – Maruta Plivda un Ārijs Vucāns. Balsojumā astoņi deputāti atbalstīja Plivdu, četri –Vucānu, savukārt viens biļetens tika atzīsts par nederīgu.
 
Biedrība „Ģimeņu atbalsta centrs „Puķuzirnis"" uzsāk mākslas terapijas grupu sievietēm bez iepriekšējās mākslinieciskās pieredzes un zināšanām. Nodarbības notiks trešdienās Preiļu 1. pamatskolas telpās. Iepriekšēja reģistrēšanās e-pastā: pukuzirnis@inbox.lv. Tālrunis uzziņām 29861556 vai 26315587.
 
Rīt 20. novembrī plkst. 10:30 Uzņēmējdarbības centrā Preiļos norisināsies seminārs Latgales uzņēmējiem. Vācijas - Baltijas Tirdzniecības kamera sadarbībā ar Latgales uzņēmējdarbības centru rīko informatīvu bezmaksas semināru MĒRĶA TIRGUS – VĀCIJA. Semināra mērķis ir iepazīstināt ieinteresētos uzņēmumus ar iespējām un priekšnoteikumiem, lai veiksmīgi darbotos Vācijas tirgū. Seminārs notiks latviešu valodā. Seminārā tiks raksturota Vācijas uzņēmējdarbības vide, sadarbības iespējas, dalība izstādēs Vācijā, tāpat raksturota Biznesa kultūra Latvijā un Vācijā, akcentējot kopīgo un atšķirīgo.
 
Kultūras un atpūtas pasākumi Preiļu novadā:
* 21. novembrī plkst. 17:00 Preiļu KN Cirka izrāde bērniem
 
* 22. un 23. novembrī Preiļos norisināsies Starptautiskais jauniešu ielu deju festivāls „Royal Jam 3".
22.11. plkst. 21:00 pasākums „Royal jam pre party" Preiļu Alternatīvās Kultūras Atbalsta Centrā, savukārt 23.11. plkst. 12:00 Preiļu novada Kultūras norisināsies festivāla otrā daļa. Festivālu jau trešo gadu organizē Preiļu novada jaunietis – Ņikita Turubanovs. Šogad ielu deju festivāls tiek plānots vēl plašāks un tiek plānota dalībnieku ierašanās arī no citām valstīm. Pasākumā konkursi un balvas no sponsoriem.
 
28. novembrī plkst. 19:00 Preiļu KN komēdija pēc Sergeja Belova darba motīviem „SIEVIŅA UZ STUNDU vai KAFIJA DIVIEM". Izrādi ieteikts apmeklēt no 14 gadu vecuma. Bērni līdz 7 gadu vecumam uz izrādi netiek ielaisti. LOMĀS: Dainis Porgants, Jūlija Ļaha un Jānis Jarāns.

Atstājiet komentāru