2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2014. gada 20. novembrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2014. gada 20. novembrī

Realizēts projekts „Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība Jēkabpils novada Kalna pagasta Dubultu ciemā". Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir finansētas no Eiropas Reģionālās attīstības fonda, un tās ir 85% no projekta kopējām izmaksām. Projekts tika ieviests, lai uzlabotu ūdensapgādes un notekūdeņu savākšanas, attīrīšanas kvalitāti, kā arī notekūdeņu savākšanas pakalpojumu pieejamības paplašināšanu Dubultu ciemā.

Latvijas Pasta un TV3 organizētajā Latvijas Lepnuma pastmarku dizaina konkursā ar vairāk kā 1400 balsīm uzvarējusi Solvitas Kukles veidotā pastmarkas skice "Dziedošie koki". Uzvarējusī dizaina ideja tiks izmantota reālas pastmarkas dizaina izstrādē un 2014. gada nogalē nodrukāta 300 000 eksemplāru tirāžā ar nominālvērtību 50 centi.

AUGŠZEMES LAUKU NVO APVIENĪBAS ORGANIZĒTIE PASĀKUMI":
Projekta "Jaunības dizains" ietvaros – apvienība brauc viesībās pie Jēkabpils novada biedrībām ar "Iedvesmas mapi."
Pirmdien, 24. Novembrī – pie biedrības "Ābeļzieds" Brodos;
Otrdien, 25. Novembrī – pie Rubeņu kultūras nama radošās kopas;
Trešdien, 26. Novembrī – Dunavas pagasta biedrības viesojas Kaldabruņā.
Šo projektu finansē Jēkabpils novada pašvaldība.
 
Projekta "Jēkabpils novada dižākie koki" ietvaros PIEKTDIEN, 28. NOVEMBRĪ, PL. 13 00 – PROJEKTA NOSLĒGUMA PASĀKUMS ZASAS KULTŪRAS NAMĀ.
Pasākuma programmā: Projekta ietvaros izveidotās interneta aplikācijas par Jēkabpils novada dižkokiem prezentācija; Stāsts par dižajiem kokiem novadā, un to, kā tie tika apzināti; Norādes zīmju demonstrācija; Projekta "Natura 2000 teritoriju nacionālā aizsardzības un apsaimniekošanas programma" vadītāja Jura Jātnieka prezentācija par dabas aizsardzības jomas aktualitātēm. Šo projektu Augšzemes lauku NVO apvienība būs īstenojusi, pateicoties Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstam un Jēkabpils novada pašvaldības piešķirtajam līdzfinansējumam.

Citi pasākumi novadā:
29. nov. plkst. 13.00 Leimaņu tautas namā viesojas Kalna pagasta amatierteātris ar lugu ,,Aste".
Rubenes pagastā 29.nov. plkst. 13.00 kultūras namā senioru dāmu deju kopas „Draiskās Peonijas" radošās darbības pēcpusdiena „ Lecam pa vecam ar radošu dzirksti". Koncerts un kolektīva dalībnieču – Elzas un Vijas rokdarbu izstāde „No Draisko Peoniju pūra lādes".

Atstājiet komentāru