2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpils Radio1 Salas novada ziņas 21. novembrī

Jēkabpils Radio1 Salas novada ziņas 21. novembrī

Salas novada Sēlpils 1.bibliotēkā līdz 11.decembrim ikvienam interesentam apskatāma Vitas Šatohinas skrapbukinga apsveikumu izstāde „Šis apsveikumu stāsts". Šī izstāde atklāj ne tikai dažādo apsveikuma kartīšu veidus, bet arī to, kā ar skrapbukinga tehniku var izveidot arī foto albumus, kastītes dāvanu pasniegšanai, kur ievietot kādu nieciņu vai pārsteigumu. Ikviens ir aicināts uz Sēlpils 1.bibliotēku, kur katru darba dienu plkst. 8.30 – 17.00 ir apskatāma izstāde "Šis apsveikumu stāsts".

Salas bibliotēkā aplūkojama izstāde "Spēles ar krāsām". Tās autore ir Biržu iedzīvotāja Gaida Ikoņņikova. Viņas gleznas ir radītas īpašā tehnikā – pludinot celtniecības krāsas pa kartonu, neizmantojot otiņas. Vairākumā gleznu ir redzama jūra, ūdens bangas, kalni, kā arī abstraktās mākslas veidojumi. Gleznošana ir viens no viņas hobijiem,. Izstādi "Spēles ar krāsām" Salas bibliotēkā varēs aplūkot līdz novembra beigām.

Turpinām ziņas

11. novembrī Salas kultūras namā tika atklāta Daiņa Ormaņa fotoizstāde "Sēļzeme fotogrāfijās". Atklāšanā varēja iepazīties ar fotogrāfiju autoru un uzklausīt viņa stāstījumu par darbiem, kas pieejami apskatei. Izstādi iespējams apmeklēt arī darbadienās no plkst. 9.00 – 17.00. Tajā apskatāmi Sēlijas skaistākie dabas skati fotogrāfijās.
 
Salas novadā svētki aizvadīti ar diviem valsts svētku pasākumiem. Salas novada Sēlpils kultūras namā notika Svētku koncerts, kurā uzstājās Sēlpils amatiermākslas kolektīvi un Agitas Ikaunieces „Jasmīnas koris",soliste Ieva Parša, ģitārists Mārcis Auziņš, pianists Raimonds Macats. Savukārt Salas kultūras namā bija svētku pasākums „Manai Latvijai'' Pasākuma laikā tiks pasniegti Salas novada atzinības raksti un pasākuma noslēgumā īpašais viesis: Viktors Zemgals.

Un vēl

Salas novada mājas lapā pašlaik norit aptauja par to ar kādu mērķi cilvēki apmeklē pašvaldības mājas lapu. Gandrīz puse aptaujāto šo mājas lapu izmanto, lai iepazītos ar aktualitātēm. Neliela daļa mājas lapā ieskatās, lai uzzinātu par gaidāmajiem pasākumiem. Bet pavisam nedaudzi mājas lapā meklē speciālistu kontaktus, lasa „Novada Vēstis" un sūta vēstuli pašvaldībai.

Atstājiet komentāru