2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2014.gada 24.novembrī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2014.gada 24.novembrī

Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

15.novembrī Klintaines pagastā Tradīciju zālē notika Latvijas Republikas 96. gadadienai veltīts koncerts. Pēc valsts himnas nodziedāšanas, klātesošos uzrunāja Klintaines pagasta pārvaldes vadītāja Ligita Arnīte, apsveikuma vārdus klintainiešiem un novada iedzīvotājiem teica Pļaviņu novada domes priekšsēdētājas vietnieks Aigars Lukss. Svētku koncertā, dziedot karavīru dziesmas un tautasdziesmas, skatītājus priecēja folkloras kopa „Rūžupis veiri”. Kontrastējot ar vīru spēcīgo dziedājumu, zāli pieskandināja arī Klintaines „Dzirnu” dzidrās un skanīgās balsis.

 

Savukārt 17.novembra pēcpusdienā Pļaviņu novada kultūras centrā norisinājās Latvijas dzimšanas dienai veltīts pasākums „Es piederu Tev...”. Svinīgā uzrunā Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde aktualizēja Latvijas nacionālā simbola dzintara kā tautas vēstures griežos ierakstīto notikumu glabātāja nozīmi. Pļaviņu novadā tika apbalvoti cilvēki, kurus apbalvošanai ieteica vietējie iedzīvotāji un darba kolektīvi. Pašvaldības apbalvojumus saņēma 23 novada iedzīvotāji. Pasākuma turpinājumā klātesošos priecēja kora „Loreleja” uzstāšanās un tika apbalvoti arī Pļaviņu novada sakoptāko īpašumu konkursa uzvarētāji.

 

Turpinām ziņas

 

Pļaviņās notika pasšaldības organizēta tikšanās ar uzņēmējiem. Tās ievadā Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde sacīja, ka novada uzņēmējdarbības videi ir tendence kļūt pievilcīgākai, ņemot vērā laiku, kādā iespējams nokļūt līdz Rīgai pa jauno autoceļu, stratēģiski svarīgo dzelzceļa mezglu, iespēju nākotnes perspektīvā izmantot upi u.c. aspektus. Tikšanās turpinājumā plānu, ekonomikas un attīstības speciāliste Ludmila Lencberga informēja par jauno plānošanas periodu, kurā lielākā daļa līdzekļu tiks novirzīti uzņēmējdarbības atbalstam.

 

Iepirkumu speciāliste Ineta Kaļva iepazīstināja ar aktuālajiem grozījumiem, kas paredz, ka pārtikas iepirkumi līdz 40 tūkstoši euro var tikt veikti bez konkursa, balstoties uz cenu izpēti, tādējādi sniedzot iespēju dot priekšroku lokāliem uzņēmumiem. Viņa aicināja uzņēmējus nebaidīties piedalīties pašvaldības konkursos, zinot, ka nereti par problēmu tiek uzskatīts birokrātiskais slogs.

 

Savukārt Tūrisma informācijas centra vadītāja Līva Davidova koncentrētā veidā informēja par iespēju piedalīties starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2015”, papildināt apskates vietu klāstu tūrisma avīzēs un bukletos. Pļaviņu novada uzņēmējdarbības attīstības speciāliste Elita Kaņepēja turpināja iepriekšējās tikšanās reizēs aizsāktās sarunas par biedrības dibināšanu – tika apspriests izstrādātais statūtu melnraksts, diskutēts iespējamiem biedrības amatu kandidātiem, kā arī pieņemts lēmums par dibināšanas kopsapulci 3. decembrī pulksten trijos dienā Aiviekstes pagasta bibliotēkā.

 

Un vēl

 

15.novembrī Gostiņu stadionā ciklā "Pļaviņu futbolam’90" tika sarīkots zibensturnīrs futbolā 7:7, kam bija arī svētku noskaņa. Spēle norisinājās uz jaunā sintētiskā laukuma. Turnīram bija pieteikušās 6 komandas, tajā skaitā arī viesi no Jēkabpils, tika lozētas divas apakšgrupas un cīņas sākās. Cīņas risinājās ļoti spraigi un arī finālspēļu izejas uzvarētāji tika noskaidroti tikai ar soda sitienu palīdzību. Turnīra uzvarētāji DM-1, komanda.

 

17. novembrī Rīgā Zelta Boulinga un skvoša centrā risinājās 4. Baltijas junioru sacensības skvošā 3 vecuma grupās. Šajās sacensībās piedalījās arī jaunie skvoša spēlētāji no Pļaviņām. Pļaviņu novada ģimnāzijas 7. a klases skolnieks Rūdis Ruciņš - Vējiņš, startējot pirmo reizi šāda ranga sacensībās GU-13/15 grupā, saņēma diplomu un balvu par drosmīgāko debiju – 8. vieta, savukārt 5. a klases skolniece Anna Esiņa GU-13 grupā uzvarēja visas sāncenses, saņemot sacensību balvas, diplomu, kausu un zelta medaļu. Decembrī notiks Pļaviņu novada kausu izcīņa, bet februārī starts 13. Latvijas Valsts čempionātā.

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Penģerots

Atstājiet komentāru