2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Preiļu novada ziņas 2014.gada 26.novembrī pulksten

Preiļu novada ziņas 2014.gada 26.novembrī pulksten

Latgales plānošanas reģiona rīkotā konkursa „Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2014" nominācijā „Lielākais nodokļu maksātājs" apbalvojumu saņēmusi AS „Preiļu siers", valdes priekšsēdētājs Jāzeps Šņepsts. Uzņēmums atzīts par vienu no lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem valstī, vienīgais populārās siera šķirnes „Čedars" ražotājs Latvijā un Baltijā, lielākais siera ražotājs un eksportētājs Latvijā. Uzņēmumā ir nodarbināti vidēji 300 strādājošie.
 
 
Preiļu novada dome jau trešo gadu ar Zivju fonda finansiālu atbalstu realizē zivju mazuļu pavairošanas projektu publiskajās ūdenstilpnēs. Novembra mēnesī projektā Pelēču ezerā tika palielināti zivju krājumi, ielaižot 7 tūkstoši gabalu zandartu mazuļu. Kopējās projekta izmaksas sastādīja vairāk nekā 2 tūkstoši 320 eiro. Tajā skaitā zivju fonda līdzekļi – 2 tūkstoši 30 eiro, finansējot zandartu vienvasaras mazuļu iegādi, 290 eiro bija Preiļu novada domes finansējums, sedzot zivju mazuļu piegādes izmaksas. Projekta īstenošanas partneri - Zivju audzētava „Rūja". Pelēču ezers ir publisks, un tam ir izstrādāti zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumi.
 
 
Novembra sākumā Preiļos notika seminārs "Personīgi. Ēdiens", kurā interesenti tika iepazīstināti ar tiešās pirkšanas principiem. Semināra dalībnieki atzina, ka dzīvojot mazpilsētā, var šķist, ka visiem ir pieejami pašaudzēti dārzeņi, piens, biezpiens, olas un citi produkti, taču tas ir maldīgs priekšstats. Turklāt patērētājs meklē bioloģisku pārtiku. Semināra pirmajā daļā vides eksperte Lāsma Ozola dalījās savā pieredzē par ēdiena kvalitāti, veikalu piedāvājumu, ģenētiski modificētajiem produktiem un to ietekmi uz organismu. Semināra otrajā daļā tiešās pirkšanas pulciņu izveidotāji iepazīstināja semināra dalībniekus ar pamatprincipiem, pamatideju, biežāk pieļautajām kļūdām tiešajā pirkšanā.Tie, kas vēlas iesaistīties tiešās ēšanas pulciņā var zvanīt Lienei Vilcānei pa tālruni – 20327797 un pieteikties.
 
 
Kultūras un atpūtas pasākumi Preiļu novadā
 
 
28.novembrī pulksten septiņos vakarā Preiļu kultūras namā tiks izrādita komēdija pēc Sergeja Belova darba motīviem „SIEVIŅA UZ STUNDU vai KAFIJA DIVIEM". LOMĀS: Dainis Porgants, Jūlija Ļaha un Jānis Jarāns. Izrādi iesaka apmeklēt no 14 gadu vecuma. Bērni līdz 7 gadu vecumam uz izrādi netiek ielaisti. Biļešu iepriekšpārdošana kultūras nama kasē vai Biļešu paradīzē. Biļešu cenas: 5, 6 un 8 eiro.
 
 
6. decembrī pulksten septiņos vakarā Preiļu kultūras namā būs skatāma koncertprogramma „Itāļu opermūzikas šedevri". Piedalās Sonora Vaice, Jānis Ķirsis un Ilze Ozoliņa. Apmeklētāji aicināti klausīties koncertu brīvā atmosfērā pie galdiņiem, izbaudot itāļu vīnu. Biļešu iepriekšpārdošana kultūras nama kasē. Biļešu cena – 7 eiro.
 
 
Ziņas sagatavoja Preiļu novada domes mājas lapas satura redaktore Jolanta Rubine

Atstājiet komentāru