2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2014.gada 28.novembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2014.gada 28.novembrī

Rīt, 29.novembrī pulksten sešos vakarā Līvānu kultūras centrā notiks Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas 55 gadu dzimšanas dienas koncerts. Uzstāsies skolas absolventi un pedagogi. Vēstures fakti liecina, ka 1959. gada augustā, pēc kultūras nodaļas vadītāja Jāņa Spūļa ierosinājuma savu darbu uzsāka Līvānu bērnu mūzikas skola. 1996. gada aprīlī mūzikas skolai piešķirts novadnieka - komponista Jēkaba Graubiņa vārds.2011. gadā notika reorganizācija - Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas skolai tika pievienota Mākslas skola, tādējādi kļūstot par Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolu. Mūzikas nodaļu skolas pastāvēšanas gados beiguši 841 audzēkņi, 97 no tiem izvēlējušies mūziku par pamatprofesiju.

 

 

Šogad jau 5. reizi tiks noteikts LEADER Dižprojekts jebVietējo iniciatīvas grupu projekts. Nākamnedēļ, ceturtdien, 4. decembrī partnerības "Lielupe" darbības teritorijā Zaļeniekos notiks pieteikto Dižprojektu izstāde, vērtēšana un  šīgada titula ieguvēju nosaukšana. Savu viedokli par projektiem var izteikt arī iedzīvotāji sociālajos tīklos - sociālo tīklu populārākā projekta īstenotāji saņems īpašo balvu. Atbalstīt Līvānu projektu "Elektroniskā stenda iegāde un uzstādīšana" iespējams iesakot citiem sociālajos tīklos draugiem.lv vai facebook.com. Tie, kas nav reģistrējušies sociālajos tīklos, balsot var, rakstot laukuforums@gmail.com vai zvanot Latvijas lauku foruma birojam – 28855427 un atbalstot līvāniešu projektu par elektroniskā stenda uzstādišanu.

 

 

Turpinām ziņas

 

 

Rīt pulksten 11tos Latgales mākslas un amatniecības centrā visi interesenti aicināti uz radošajām meistardarbnīcām „IZROTĀ SAVU CEPURI”. Bezmaksas radošo darbnīcu dalībniekiem līdzi jāņem vai nu pašu darināta, vai jau gatava iegādāta cepure, kuru profesionālas tekstilmākslinieces Sandras Vigules vadībā būs iespēja izrotāt ar sev vēlamu rotājumu. Tāpat uz darbnīcām vēlams līdzi ņemt tamboradatu, lāpāmo adatu un, ja ir iespēja arī kādus krāsainus diegus, atlasa lentītes, interesantas pogas, fliterus, pērlītes un citas līdzvērtīgas lietas cepuru rotāšanai.

 

 

Svētdien, 30.novembrī pulksten divos dienā Līvānu kultūras centrā 1.ADVENTES pēcpusdiena notiks pasākums ģimenēm „Ziemassvētkus gaidot”. Ieeja bezmaksas. Radošajās darbnīcās varēsiet iemācīties gatavot Ziemassvētku gardumus, rotājumus un maskas, dziedāt Ziemassvētku dziesmas un iet rotaļās

 

 

Nākamnedēļ trešdien, 3. decembrī plkst. 10.00 biedrībā "Baltā māja" notiks Invalīdu dienai veltīts pasākums. Tiks atklāta izstāde un prezentēta informatīva atklātne par vides pieejamību Līvānos.

Un vēl

 

Saistībā ar izskanējušo viedokli, ka profesionālās izglītības pieejamības nodrošināšana Līvānu novadā veicinātu vietējo uzņēmumu attīstību, nodrošinot tos ar kvalificētu darbaspēku, Līvānu novada dome sākusi vietējo uzņēmēju aptauju, lai noskaidrotu viņu viedokli šajā jautājumā, kā arī lūgusi sniegt informāciju, kādu profesiju darbinieki būtu nepieciešami turpmāk vietējos uzņēmumos. Aptauja pieejama Līvānu novada mājas lapā.

 

Līvānu novada ziņas sagatavoja Līvānu novada domes Sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru nodaļa

 

Atstājiet komentāru