2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 2. decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014. gada 2. decembrī

Graudkopjiem papildus valsts atbalstu nemaksās, bet meklēs citus situācijas risinājumus, tā vakardienas tikšanās laikā ar Latvijas lielāko graudkopības kooperatīvu vadītājiem Edgaru Ružu un Induli Jansonu atzina zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Risinājumi varētu būt nodokļu maksājumu termiņu pagarinājumus, bezakcīzes degvielas daudzuma palielināšanu vai papildu iespējas graudu bunkuru celtniecības finansēšanai.

Valdība šodien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ierosinājumu veikt apropriācijas pārdali no līdzekļiem, kas pieejami no emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta par labu pašvaldību vajadzībām. Finansējums tiks pārdalīts dažādu izdevumu segšanai pašvaldībām, kas radušies neparedzētu apstākļu dēļ. Kā, piemēram, plūdu radīto zaudējumu un ar Āfrikas cūku mēri saistīto izdevumu segšanai.

Valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas sagatavotās izmaiņas savvaļā dzīvojošo medījamo dzīvnieku piebarošanas noteikumos. Izmaiņas paredz ierobežojumus mežacūku piebarošanai, lai samazinātu Āfrikas cūku mēra iespējamo izplatīšanos. Noteikts, ka barotavas atļauts izvietot tajos medību iecirkņos, kuros atļauts medīt mežacūkas, un barotavu kopējais tilpums nepārsniedz 400 litru uz 1000 hektāriem. Izmaiņas piemēros līdz 31. decembrim.
Turpinām ziņas

"Latvijas Valsts ceļi" paplašina savu sadarbību ar lietotni "Waze" un turpmāk aplikācijas lietotāji Latvijā saņems savos tālruņos informāciju par braukšanas apstākļu pasliktināšanos, ārkārtas situācijām un par citām aktualitātēm, informē uzņēmums. Piemēram, ja būs bīstami apledojuši ceļi vai to atsevišķi posmi. Tāpat tiks atgādināts par sezonālajām aktivitātēm, piemēram, aprīkošanu ar ziemas riepām.
 
Novembra sākumā Kokneses novadā, Bebru pamatskolā, viesojās Amerikas vēstniecības darbinieces - koordinatore Džeina Postnera un Latvijas starptautiskās skolas skolotāja Kimberlija Kalahana. Tā informē Bebru pamatskolas angļu valodas skolotāja Dzidra Žmuidene. Minētās personas piedalās skolēnu izglītošanas projektā un vada angļu valodas stundas dažādās Latvijas vietās sākumskolas skolēniem. Tāpat mācību stunda notika arī Bebru pamatskolā.
 
Un vēl

Rīt plkst.17.00 pasākumā "Kūst uz mēles karameles" Aizkraukles pilsētas centrālajā laukumā tiks iedegta galvenā pilsētas Ziemassvētku egle. Pasākumā laikā ģimenes pie brīvā mikrofona varēs novēlēt dažādus Ziemassvētku novēlējumus pilsētai un tās iedzīvotājiem. Aizkraukles galveno egli uz pilsētu nogādāja jau otrdien. Tā atvesta no Aizkraukles pagastā esošā atpūtas kompleksa "Zariņi".

Atstājiet komentāru