2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2014.gada 10.decembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2014.gada 10.decembrī

Preiļu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Lai novada vizuālais noformējums radītu svētku noskaņu Ziemassvētkos un sagaidot Jaungadu, kā arī, lai veicinātu iedzīvotāju un uzņēmēju aktīvu līdzdalību svētku noformējuma veidošanā, Preiļu novada dome izsludina konkursu „Skaistākais Ziemassvētku noformējums”. Ēku vai objektu konkursam var pieteikt tā īpašnieks vai jebkura cita fiziska vai juridiska persona līdz 15. decembrim. Konkursam aicinām pieteikties Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā klātienē vai elektroniski - sūtot pieteikumu uz e-pasta adresi: dome@preili.lv. Noformējumu vērtēs četrās kategorijās: privātmāju noformējums; daudzstāvu dzīvojamo māju noformējums; uzņēmumu un sabiedrisko ēku noformējums; valsts un pašvaldības iestāžu ēku noformējums. Pirmo trīs vietu ieguvēji katrā kategorijā saņems balvas. Dalībnieku apbalvošana notiks 29. decembrī Lielās balles laikā. Ar nolikumu un pieteikuma formu var iepazīties pašvaldības mājas lapā.

 

14.decembrī plkst. 15.00 Preiļos, Tirgus laukumā, gaidīsim ikvienu uz pilsētas galvenās egles iedegšanas svētkiem, kuri šogad aicina – „Sanāksim kopā un iedegsim prieku!”. Lielus un mazus preiliešus, tāpat arī novada ciemiņus sagaidīs pieci rūķi: Ogu rūķis, Riekstu rūķis, Saldumu rūķis, Zāļu rūķis un Smaržu rūķis. Katrs no rūķiem ir vasarā parūpējies, lai ziemai būtu veselīgi un gardi krājumi, ar ko var pacienāt eglītes draugus un ciemiņus. Egles iedegšanas pasākumu kuplinās Preiļu novada pašdarbnieki – dziedošie, dejojošie un muzicējošie kolektīvi. Lai jautrības un labās omas būtu vēl vairāk, aicinām skaisti izrotāto egli iepriecināt, uz pasākumu ierodoties ar skaitām un īpaši pagatavotām cepurēm galvā. Interesantāko un skaistāko cepuru īpašniekus gaida pārsteigumi.

 

Turpinām ziņas

Preiļu novada dome aicina uzņēmējus uz tikšanos 12. decembrī pulksten divos dienā pašvaldības ēkas otrā stāva zālē, lai pārrunātu plānotās aktivitātes un sadarbību turpmāk. Pasākumā piedalīsies SWEDBANK pārstāvis ar prezentāciju par ekonomiskajām tendencēm Latvijā. Tālrunis papildus informācijai – 26636243.

 

Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar Preiļu novada Kultūras centru un pašvaldību 20. decembrī no pulksten desmitiem līdz vieniem dienā Preiļos rīko Ziemassvētku tirdziņu amatniekiem, mājražotājiem un zemniekiem. Tirgus notiks Preiļos, laukumā Raiņa bulvārī 19. Sīkāka informācija pa tālruni 26636243. Pieteikuma anketa tirgotājiem pieejama pašvaldības mājas lapā preili.lv vai novada Uzņēmējdarbības centrā, Kooperatīva ielā 6. Pieteikšanās dalībai tirgū līdz 18. decembrim.

 

Un vēl

 

Līdz ar ziemas sezonas iestāšanos pie Preiļu 1. pamatskolas, Daugavpils ielā 34, sākušas darboties divas apgaismotas slidotavas – mazā slidotava un lielais hokeja laukums. Slidotavās notiek slidošanas apmācības un hokeja nodarbības, šo nodarbību lakā ir iespēja iznomāt slidas no 33. līdz 38. izmēram. Visus jautājumus, kas saistīti ar hokeja nodarbībām un slidotavas noslogojumu, var noskaidrot, zvanot hokeja un slidošanas trenerim Vladimiram Točko, tālrunis 29509770. Ar treniņu un nodarbību grafiku laukumos var iepazīties pašvaldības mājas lapā un uz vietas slidotavās. Tās ir atvērtas katru dienu un darbojas līdz deviņiem vakarā.

 

Preiļu novada ziņas sagatavoja Preiļu novada domes mājas lapas satura redaktore Jolanta Rubine

 

 

Atstājiet komentāru