2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2014.gada 11.decembrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2014.gada 11.decembrī

Jēkabpils novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Biedrība „Augšzemes lauku NVO apvienība” ir īstenojusi Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstīto projektu „Jēkabpils novada dižākie koki”. Realizējot projektu, mērķis bija apzināt Jēkabpils novada teritorijā esošos dižkokus, aktualizēt to aizsardzības un apsaimniekošanas jautājumus; kā arī – aktualizēt šo koku nozīmi, izmantojot modernās tehnoloģijas un plašu sabiedrības grupu līdzdalību. Projekta rezultātā dabā ir apsekoti 64 Jēkabpils novada dižkoki, pie 37 no tiem uzstādītas informatīvas zīmes un izveidota interneta aplikācija Jēkabpils novada mājas lapā www.jekabpilsnovads.lv, sadaļā “Vide”. Projekts “Jēkabpils novada dižākie koki” īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansējumu un Jēkabpils novada pašvaldības atbalstu.

  

Rubenes pagasta zālē 2. decembrī atklāja Dunavas pamatskolas direktora Uģa Vārslavāna zvanu kolekcijas izstāde. Uz izstādes atklāšanu bija ieradušies Rubenes pamatskolas kolēģi, skolēni u.c. interesenti. Izstādi atklāja un gida lomā iejutās pats kolekcionārs. Izstādē apskatāmi vairāk kā 200 lielāki un mazāki zvaniņi. Tie veidoti no visdažādākā materiāla, kā arī katrs ir savu unikālu pielietojumu. Lielākā daļa kolekcijā esošo zvanu ceļojusi no tuvām un tālām vietām gan Latvijā, gan Eiropā. Izstādi interesenti var aplūkot līdz 10. janvārim Rubeņu bibliotēkas darba laikā.

 

Turpinām ziņas

 

Svētdien, 14. decembrī pulksten vienos dienā Dunavā, skolas tradīciju zālē notiks labdarības koncerts, veltīts uguns nelaimē cietušajai Urbānu ģimenei. Atgādinam, ka ugunsgrēkā decembra sākumā nodega dzīvojamā māja “Mežābeles”, kopā ar visām ģimenes īpašumā esošajām mantās. Līdz ar to tiek rīkots arī labdarības koncerts, kurā uzstāsies tādas grupas, kā “Starpbrīdis” un “Liepavots”, kā arī mūziķi – Santa Kasparsone, Ēriks Gruzniņš un Viesturs Celmārs. Ieeja koncertā par ziedojumiem. Par papildus iespējām palīdzēt ģimenei var interesēties novada mājaslapā vai sazinoties ar Urbānu ģimeni pa tālruni 29453975.

  

savukārt 17. decembrī no pulksten diviem līdz trijiem dienā Jēkabpils novada Rubeņos, pie veikala “Rubeņi” notiks Jēkabpils novada biedrību darinājumu Ziemassvētku tirdziņš. Šeit būs iespējams ne tikai iegādāties brīnišķīgas dāvanas, bet arī izbaudīt patiesu Ziemassvētku gaisotni, klausoties neparastu svētku laika mūziku, un kamīna uguns gaismā dzerot siltu tēju ar piparkūkām. Līdz 16. decembrim tirdziņš atrodas pie Kaldabruņas skolas un ir atvērts katru dienu no no deviņiem līdz vieniem, izņemot svētdienas.

 

Un vēl

 

6. decembrī Zasā tika aizvadīts nu jau populārais atvērtā mikrofona pasākums "Atnāc ar savu dziesmu un nesaki, ka Tev ir bail". Pasākumā ikvienam interesentam, iepriekš piesakoties, bija iespēja uzstāties ar savu muzikālo priekšnesumu. Pasākumu vadīja "Dziedošo ģimeņu" šova dalībnieks Ingars Punculis.

 

Pasākumā piedalījās dalībnieki no Zasas, Leimaņiem, Kalna pagasta, Jēkabpils, Kaldabruņas, Aknīstes un Dunavas. Skatītāju simpātija tika izvirzīta 4 kategorijās. Bērnu grupā uzvarēja Jana, Alvis un Vadims no Leimaņiem, jauniešu grupā - Salvis Mačulāns no Kaldabruņas, Pieaugušo grupā - Ausma Kūleniece no Leimaņiem un Jānis Tomāns no Zasas, bet ģimeņu grupā - Korņejevu ģimene no Zasas. Specbalvu no SIA "Dzirnupīte" saņēma Savicku ģimene no Jēkabpils, no Zasas pagasta pārvaldes specbalvu tika Leišavnieku gimenei no Biržiem. Pasākumu atbalstīja arī SIA "Sedumi" un zemnieku saimniecība "Pūpoli". Zasas pagasta pārvalde izsaka milzīgu paldies visiem dalībniekiem.

 

Jēkabpils novada ziņas sagatavoja Sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Sēlis

Atstājiet komentāru