2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2014.gada 12.decembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2014.gada 12.decembrī

Līvānu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Latvijas Pašvaldību savienības domes sēdē izveidota Latvijas Reģionālo attīstības centru apvienība un apstiprināts tās nolikums. Kā apvienības mērķis ir noteikts reģionālo attīstības centru interešu aizstāvēšana Latvijas, pašvaldību savienības un Eiropas Savienības līmenī. Apvienības uzdevumi būs aizstāvēt apvienības pašvaldību intereses un tiesības, organizēt kopīgu viedokļa sagatavošanu, iesniegt priekšlikumus pašvaldību intereses ietekmējošo normatīvo aktu un plānošanas dokumentu izstrādei un grozīšanai. Par apvienības priekšsēdētāju šodien ievēlēts Valkas novada domes priekšsēdētāj Vents Armands Krauklis. Valdē ievēlēts arī Līvānu novada mērs Andris Vaivods.

 

Šodien Līvānos notika starptautiskā Eiroreģiona "Ezeru zeme" padomes sēde. Tās laikā vairāki desmiti pašvaldību pārstāvju no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas apsprieda pārrobežu sadarbības jautājumus un iepazinās ar Līvānu novada attīstību.

 

Līvānos skolotāju algas publicē jau vairākus gadus, liecina informācija pašvaldības mājas lapā. Novada domes mājas lapā publicēts skolotāja vārds, uzvārds un alga pēc nodokļu samaksas. Skolotāju atalgojumus Līvānu novada izglītības iestādēs ir atšķirīgs. Pašvaldības sagatavotajā informācija neparādās skolotāja slodze. Valdība vēl tikai pirms dažām dienām diskutēja, vai ir atbalstāma Izglītības un zinātnes ministrijas iecere publiskot skolotāju algas, lai uzzinātu, cik skolotāji saņem, nodrošinātu naudas izlietojuma pārskatāmību un kontroli. Pret šādu ieceri tika saņemti daudzi iebildumi. Savukārt Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Aija Usāne, kura pati ir arī skolotāja, pastāstīja, ka algas tiek publiskotas tādēļ, ka skolotāji ir pašvaldības iestādes darbinieki, kuru algu publiskošanu paredz likums. Viņa teica, ka skolotāji uzdevuši jautājumus, kāpēc "jāparāda viņus", bet tā kā tur atspoguļoti visi pašvaldības darbinieki, šāds solis tika sperts.

 

Turpinām ziņas

 

Vakar Līvānos biedrībā „Baltā māja” notika informatīvs pasākums Līvānu novada NVO. Pasākumu vadīja Valija Vaivode un tas notika biedrības „Baltā māja” ieviestā projekta „Atbalsts biedrības „Baltā māja” darbībai līdzdalības demokrātijas stiprināšanai Latgales reģionā”. Pasākumā tika sniegta izsmeļoša informācijas par biedrības „Preiļu rajona partnerība” vairāku gadu periodā paveikto lauku dzīves kvalitātes un lauku cilvēku spēju attīstībai. Pasākuma vadītāja stāstījumu padarīto ilustrēja ar veiksmīgāko ieviesto projektu piemēriem.

 

Vakantajam Līvānu Bērnu un jauniešu centra direktora amatam konkursa komisija nolēmusi virzīt Zanes Praņevskas kandidatūru. Pretendentu izvērtēšanā Praņevskas kandidatūra saņēmusi vislielāko punktu skaitu. Patlaban pretendente strādā Jaunsilavas pamatskolā par izglītības psihologu un vada floristikas pulciņu. Viņai ir augstākā pedagoģiskā izglītība un 18 gadu pedagoģiskā darba pieredze. Līvānu Bērnu un jauniešu centra direktora amatā Praņevsku plānots apstiprināt Līvānu novada domes sēdē 18.decembrī. Jau ziņots, ka Līvānu novada domes izsludinātajam atklātajam konkursam uz vakanto Līvānu Bērnu un jauniešu centra direktora amatu bija pieteikušies pieci pretendenti. Uz minēto vakanci pretendēja gan pašmāju speciālisti, gan arī pārstāvji no citām pašvaldībām.

 

Un vēl

 

Līvānu novada pašvaldība veic aptauju par GADA LABĀKO KULTŪRAS PASĀKUMU un GADA NOTIKUMU SPORTĀ. Balsojumu anketa pieejama Līvānu novada pašvaldības mājaslapā. Kā labākais kultūras pasākums nevar tikt pieteikti Līvānu pilsētas svētki, kas ir vairāku pasākumu kopums.

Atstājiet komentāru