2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 12.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 12.oktobrī

Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Šogad Pļaviņu novada jaunieši starptautiskajā Veco ļaužu dienā, atsaucoties kaimiņu uzaicinājumam, viesojās Skrīveru sociālās aprūpes centrā “Ziedugravas”. Jautru, muzikālu sveicienu vecīšiem sagatavoja Pļaviņu novada ģimnāzijas 8.a klase – iepriekšējā mācību gada konkursa “Dziedošās klases” uzvarētāja, audzinātāja Velta Rulle. Pasākums bija emocijām bagāts, jo daudzi jaunieši šādā centrā viesojās pirmo reizi. Pēc priekšnesuma jaunieši un pedagogi saņēma “saldu” pateicību no centra “Ziedugravas” administrācijas. Izbraukuma noslēgumā - interesanta un garda profesionālās karjeras attīstīšanas nodarbība jauniešiem bija uzņēmumā “Skrīveru mājas saldējums”. Šeit viņi uzzināja, kā funkcionē vietēja ražotne.

 

 Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Daugavpils reģiona inspektores Iveta Plone un Edīte Milevska 29. septembrī Pļaviņu novada Sociālā dienesta telpās organizēja konsultatīvu tikšanos, lai runātu par bērnu tiesību aizsardzību, bērnu drošību, pamatvajadzību un interešu nodrošināšanu, kā arī par savstarpējo attiecību jautājumiem. Darbinieki norādīja, ka īpaši jāpievērš uzmanība vardarbības atpazīšanā un problēmu identificēšanu. Bērnu tiesību inspekcijas pārstāvji kopā ar darbiniekiem pārrunāja dažādas problēmas - bez attaisnojoša iemesla skolas kavēšana; vecāku un bērnu attiecības un vardarbība ģimenē. Arī novada iedzīvotājiem bija piedāvāta iespēja saņemt individuālās konsultācijas sev interesējušos jautājumos. Diemžēl no vecāku puses bija maza interese.

 

 29. septembrī Pļaviņu novada Sociālais dienests rīkoja starpprofesionālo speciālistu tikšanos. Sanāksmē piedalījās Pļaviņu novada ģimnāzijas sociālais pedagogs, valsts un pašvaldības policijas darbinieki, Novada izglītības speciālists, Bāriņtiesas priekšsēdētāja, Sociālā dienesta sociālais darbinieks darbā ar ģimenēm un bērniem, psihologs. Iepriekšminētās institūcijas sniedz pakalpojumus ģimeņu problēmu un vajadzību risināšanai, bērnu tiesību aizsardzības nodrošināšanai. Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi, kā efektīvāk saskaņot institūciju darbību un nostiprināt uzsākto sadarbību, lai palīdzētu ģimenēm atrisināt ar bērniem radušās grūtības. Speciālisti pārrunāja galvenās sociālās problēmas bērnu tiesību aizsardzības jomā Pļaviņu novadā un kā vienas no būtiskākajām pieminot bērnu uzvedību, vardarbību un atkarības jautājumus.

 

Un vēl

 

Pļaviņu novadā notiks atklātās sacensības slēpotāju krosā. Sacensības paredzētas 18.oktobrī Aiviekstes pagasta “Jaujās”. Sacensību sākums plkst. 12.00 , pieteikumu precizēšana sacensību vietā līdz pl.11.00.  SACENSĪBAS ORGANIZĒ: Pļaviņu novada dome sadarbībā ar Pļaviņu novada sporta klubu “Jaujas”. Galvenais tiesnesis Sandris Stūris. Sacensībās piedalās visi republikas slēpotāji un skrējēji visās vecuma grupās. Starts individuāls ar 30 sekunžu intervālu. Uzvarētājus noteiks pēc distanču slēpošanas sacensību noteikumiem. Pirmo triju vietu ieguvējus katrā vecuma grupā apbalvos ar diplomiem, medaļām un pārsteiguma balvām. Pieteikšanās „Jauju” mājas lapā jaujas.lv , vai plavinunovads.lv, līdz 17. oktobrim pulksten 18tiem. Dalības maksa iepriekš pieteiktajiem skolniekiem 1 eiro, pieaugušajiem 2 eiro. Sacensību dienā pieteiktajiem skolniekiem 2 eiro, pieaugušajiem – 4 eiro. Pļaviņu novada iedzīvotājiem dalība sacensībās bez maksas. Sīkāka informācija pa telefonu, zvanot Sandrim Stūrim pa tālruni – 25623474.

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja Sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots

 

Atstājiet komentāru