2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2014.gada 15.decembrī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2014.gada 15.decembrī

 

Pļaviņu novada ziņas 16.00 un 19.00

Pļaviņu mūzikas skolas audzēkņi ar Ziemassvētku ieskaņas koncertu “Brīnumu gaidot…” Pļaviņu novada kultūras centrā ieskandinājuši savus Ziemassvētkus. Muzicēja ne tikai mūzikas skolas audzēkņi, bet arī paši mazākie - mūzikas studijas “Skaņu varavīksne” dalībnieki. Mūzikas skolas tikko iegādāto jauno mūzikas instrumentu eifonija un pikolo flautas plašās muzikālās iespējas prezentēja skolotāji Kārlis Strazdiņš un Aiva Siliņa. Koncerta dalībniekus apciemoja arī īsts Ziemassvētku vecītis! Kā izrādījās Ziemassvētku vecītis bija liels mūzikas mīļotājs un līdzi bija paņēmis ģitāru, lai varētu muzicēt kopā ar bērniem un arī koncerta klausītājiem.

 

Jau kopš mēneša sākuma Pļaviņu novada ielas un pagalmi pamazām tiek ietērpti svētku rotā. Košas rūķu cepures, krāsainas lampiņu virtenes, Ziemassvētku gaidīšanas prieks vakaros arvien vairāk izgaismo namu logus. Piektdien lieli un mazi skatītāji pulcējās Tradīciju laukumā uz svētku egles iedegšanu. Ķekatnieki jeb folkloras kopas „Āre” dalībnieki dziedāja Ziemassvētku dziesmas, sauca palīgā rūķus, pat vēlējās eglīti „uzspert gaisā”, bet tikai maģiskie vārdi eglīte iededzies, teikti no sirds, palīdzēja tikt galā ar šo uzdevumu – aplausiem skanot, iemirdzējās lampiņas egles kuplajos zaros.

 

Kad svarīgākais vakara uzdevums bija veikts, ķekatnieki atcerējās par dāvanām. Kas gan ir rūķi bez tām? Taču viņu maisi bija tukši… Lai gan līdz svētkiem strēķītis laika vēl atlicis, dāvanas labāk sarūpēt laikus. Tādēļ pasākuma dalībnieki tika aicināti ielūkoties Ziemassvētku vakara tirgū, kur apmeklētāju interesi saistīja dažnedažādas piparkūkas, sieri, garšvielas, apgleznotas krūzītes u.c. lietas.

 

Turpinām ziņas

 

Pļaviņu novada pašvaldības policija atkārtoti aicina gādāt par savu un tuvinieku dzīvību, lietojot gaismu atstarojošo vesti. Līdz ar tumšo laiku aktuāla kļūst kājāmgājēju un velobraucēju redzamība. Vecāki aicināti pievērst īpašu vērību bērniem un tam vai viņi ir redzami diennakts tumšajā laikā?

 

Diemžēl tieši atstarojošo elementu trūkuma dēļ pagājušās nedēļas nogalē notika traģisks negadījums. Piekdienas vakarā Pļaviņu novada Klintaines pagastā autobuss nāvējoši traumēja gājēju, kas bija pēkšņi iznācis uz ceļa.

 

Un vēl

No šodienas līdz trešdienai Pļaviņās, Daugavas ielas katlu mājā, tiks veikti plānotie apkures katla apkopes darbi. Līdz ar to iespējama temperatūras pazemināšanās apkures sistēmā un būs traucēta karstā ūdens padevē. Uzņēmums atvainojas par sagādātajām neērtībām.

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja Sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Penģerots.

Atstājiet komentāru