2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014.gada 16.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2014.gada 16.decembrī

Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Balvu rajona tiesa 22.decembrī turpinās skatīt krimināllietu par zādzībām no lūgšanu namiem Latgalē, tajā skaitā arī no Krustpils novada Endzeļu vecticībnieku lūgšanas nama. Tiesas sēdē nopratināt divus lieciniekus. Jau ziņots, ka izmeklēšanas laikā aptaujāti vairāk nekā 100 liecinieku, pārbaudītas vairāk nekā 60 personas, kas varēja būt saistītas ar zādzībām, kā arī veikta virkne citu izmeklēšanas darbību, kas palīdzēja nonākt uz pēdām aizdomās turamajai personai - 42 gadus vecam Lietuvas pilsonim. Vīrietis pašlaik atrodas apcietinājumā.

 

Ogres novada plūdos cietušajiem līdz 8.decembrim ziedoti 2615 eiro. Valdība decembra sākumā plūdu laikā radīto postījumu novēršanai Ogres pašvaldībai piešķīra 709 tūkstoši 518 eiro, taču šis finansējums paredzēts tikai pašvaldības bojāto īpašumu atjaunošanai. Savukārt ziedotā nauda tiks novirzīta plūdos cietušajiem iedzīvotājiem.

 

Turpinām ziņas

 

Lielākā daļa vidzemnieku ir apmierināti ar kultūras dzīvi savā dzīves vietā un tur notiekošo pasākumu kvalitāti, liecina pētījums par kultūras patēriņu Vidzemē. Vērtējot kultūras iestāžu darbu dzīves vietā, lielākā daļa respondentu visvairāk ir apmierināta ar bibliotēkas un kultūras centra darbu. Taču kultūras piedāvājumā pietrūkst koncertu un teātra izrāžu, ko vidzemnieki labprāt apmeklētu. Bibliotēka ir arī visbiežāk apmeklētā kultūras iestāde – to reizi mēnesī vai biežāk apmeklējuši 25% respondentu. Lielākā daļa respondentu kultūras pasākumus apmeklē vienu līdz trīs reizes gadā. Visbiežākie iemesli, kāpēc Vidzemes iedzīvotāji neapmeklē kultūras pasākumus, ir brīvā laika trūkums.

 

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā nākamā gada sākumā plānots atklāt divas fotoizstādes un četru mākslinieku personālizstādes. 17.janvārī Rotko centrā tiks atklāta Slovākijas/Kanādas fotogrāfa Jurija Dojca izstāde "Last Folio". Fotogrāfiskais ceļojums stāstīs par to, kas palicis no kādreiz dzīvīgas Slovākijas ebreju kopienas un pasaules, kurā viņi dzīvoja. Izstādē tiks rādīta arī filma, kuru veidojis Dojcs un Katja Krausova. Bet 13.februārī Marka Rotko centrā tiks atklāta Latvijas laikmetīgo fotogrāfu izstāde "Nacionālā ainava".

 

Cēsīs nākamgad varētu rīkot starpkonfesionālo pasākumu - Baznīcu nakti. Cēsu domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs norādīja, ka mācītāji savās draudzēs labi redz cēsnieku noskaņojumu, priekus un rūpes, tāpēc ir svarīgi sadarboties, lai, iespējams, kopā spētu uzlabot iedzīvotāju dzīvi un noskaidrotu potenciālās problēmas. Pie šāda secinājuma viņš nonācis, tiekoties ar dažādu konfesiju pārstāvjiem.

Un vēl

 

Kārtības sargi pirmdien aizturējuši divus vīriešus, kuri Platones pagastā taksometra vadītājam mēģināja nolaupīt automašīnu. 1977. un 1994.gadā dzimušie vīrieši Jelgavas autoostā 1989.gadā dzimušajam taksometra vadītājam lika viņus aizvest uz Jelgavas novadu Platones pagastu. Pēc tam viņam uzbruka, iepūšot acīs asaru gāzi un veica arī žņaugšanu. Taksometra vadītājam izdevās izmukt no noziedzīgām personām un paziņot policijai. Veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, iesaistot kinologu ar dienesta suni, abi vīrieši drīz vien tika aizturēti un nogādāti policijā.Aizturētajiem konstatēts alkohola reibums. Uzsākts kriminālprocess.

Atstājiet komentāru