2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2014.gada 17.decembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2014.gada 17.decembrī

Preiļu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Preiļu novada dome izsludina konkursu uz jurista amatu. Ar prasībām un amata pienākumiem iespējams iepazīties Preiļu novada domes mājas lapā preili.lv. Pieteikuma vēstuli, profesionālās darbības un izglītības aprakstu, izglītību apliecinošus dokumentus līdz 23.decembrim var iesniegt domes apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā Preiļos, Raiņa bulvārī 19, 5. kabinetā, tālrunis uzziņām:. 29481795 – kontaktpersona - Juridiskās daļas vadītājs Aldis Džeriņš.

 

Valsts Kultūras pieminekļa aizsardzības inspekcija apsekoja Preiļu muižas stalli, kas ir viens no valsts nozīmes arhitektūras pieminekļiem. Apsekojuma rezultātā tika dots atzinums, ka objekts atrodas avārijas stāvoklī un pašvaldībai doti norādījumi novērst esošo situāciju. Piesaistot SIA „Arhitektoniskās izpētes grupa”, tika sagatavotas rekomendācijas staļļa avārijas situācijas novēršanai. Kopējās muižas staļļu konservācijas izmaksas sastāda gandrīz 50 tūkstoši eiro. Tā kā pašvaldības budžetā tik liela summa dotajā mirklī šiem darbiem nebija pieejama, nepieciešamie darbi Preiļu pils muižas avārijas situācijas novēršanai tika sadalīti 3 kārtās. Nepieciešamie līdzekļi 1. kārtas būvdarbiem tika piesaistīti no Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas, iesniedzot finansējuma pieprasījumu „Kultūras pieminekļu izpētes, glābšanas un restaurācijas programmai 2014. gadam”. Piešķirtais finansējums - 7 tūkstoši eiro. Pašlaik ir noslēgušies 1. kārtas darbi, kas paredzēja avārijas stāvokļa novēršanu - mūra savilkšanu ar tērauda plakandzelža savilcēm. Būvdarbus veica SIA „Preiļu celtnieks”.

 

Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar Preiļu novada Kultūras centru un Preiļu novada domi 20. decembrī no pulksten desmitiem l\idz vieniem dienā Preiļos rīko Ziemassvētku tirdziņu amatniekiem, mājražotājiem un zemniekiem. Tirgus notiks Preiļos, laukumā Raiņa bulvārī 19. Sīkāka informācija pa tālruni 26636243. Pieteikuma anketa tirgotājiem pieejamapašvaldības mājas lapā. Pieteikšanās dalībai tirgū līdz 18. decembrim.

 

Un vēl

 

20. decembrī pulksten sešos vakarā Preiļu Kultūras centrā norisināsies pasaules skaistāko melodiju koncerts „CEĻOJUMS UZ ZIEMASSVĒTKIEM”! Koncertā klausītāji varēs ne tikai doties muzikālā ceļojumā pāri visiem kontinentiem, baudot dažādu zemju skaistākos Ziemassvētku skaņdarbus, bet arī uzzināt to, kā Ziemassvētkus svin citviet pasaulē. Koncertā piedalās: operdziedātāja  Ilona Bagele, dziedātājs, komponists un mūziķis, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mākslinieks Andris Ābelīte, komponists un aranžētājs Artūrs Palkevičs, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sitamo instrumentu mākslinieks Ernests Mediņš, kā arī  jaunās solistes: Katrīna Paula Dīringa un Melisa Kovaļova.

 

Preiļu novada ziņas sagatavoja Preiļu novada domes mājas lapas satura redaktore Jolanta Rubine.

Atstājiet komentāru