2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2014.gada 22.decembrī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2014.gada 22.decembrī

Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Jau no 2010. gada Pļaviņu novada pašvaldības policijai ir izveidojusies ļoti laba sadarbība ar Jēkabpils dzīvnieku patversmi. Gandrīz piecu gadu garumā pašvaldības policija ir ziedojusi patversmei pašu, kā arī Pļaviņu novada uzņēmēju, iestāžu un iedzīvotāju sagādātās lietas. Pašvaldības policija izsaka pateicību SIA „Firma Madara 89” veikalam „TOP!”, SIA „Likra”, SIA „Savija”, SAC „Pļaviņas” un visiem Pļaviņu novada iedzīvotājiem, kuri ar saviem ziedojumiem palīdz uzlabot dzīvnieku dzīves apstākļus.

 

Pirmssvētku nedēļā Sociālā dienesta Rūķi un Ziemassvētku vecītis apciemoja novada vientuļos pensionārus, pirmās grupas invalīdus un pirmsskolas vecuma bērnus, kuri neapmeklē pirmsskolas izglītības iestādes. Ziemassvētku vecītis nogādāja viņiem Pļaviņu novada domes sarūpētos saldumus, mērojot novada tuvus un tālus ceļus no Rīteriem līdz Jāņukalnam. Paši iedzīvotāji arī bija sagādājuši dāvanas. Rasma Vīksna nodeva sūtījumu ar saviem darinājumiem, lai siltās zeķītes sasilda sirdis bērniem aprūpes iestādēs. Paldies viņai par nesavtīgo atbalstu!

 

Sakarā ar laika apstākļu pasliktināšanos tiek uzstādīti transporta līdzekļu masas ierobežojumi uz šādiem pašvaldības ceļiem:Aiviekstes, Vietalvas un Klintaines pagastos. Sīkāka informācija pieejama Pļaviņu novada mājaslapā.

 

Turpinām ziņas

 

Jaunatnes projekta „Otrais” noslēgumā novada māmiņas varēja saņemt bezmaksas konsultāciju, kā arī dalīties pieredzē par bērnu zīdīšanu. Pļaviņu novada iedzīvotāji, kas iepazīstas ar informāciju par nodarbībām topošajām vai esošajām māmiņām aicināti ziņot saviem draugiem vai radiem par šādu iespēju jauniešu centrā, lai sievietēm stāvoklī vai ar zīdaiņiem nenāktos braukt uz Rīgu, Jēkabpili vai Aizkraukli, bet varētu iegūt zināšanas un citu mammu pieredzi tepat Pļaviņās.

 

No 7. – 14. decembrim Pļaviņu skvoša zālē risinājās spraigas sacensības. Tika izspēlētas 52 savstarpējās spēles un noskaidroti 2014. gada Pļaviņu novada kausu īpašnieki četrās vecuma grupās. Par kausu ieguvējiem jauniešu grupā kļuva Aivis Jokums un Anna Esiņa, sieviešu sacensībās – Olita Znotiņa, vīriešu sacensībās – Dairis Zālītis. Zēni un meitenes šo sacensību ietvaros sacentās skvoša spēles tehnikas pamatelementu izpildē. Šeit pirmā vieta Evelīnai Aļehno. Sieviešu „B” grupā vislabāk veicās Lienei Rubīnai. Sacensību laikā notika arī konkurss „Labākais skvoša spēles sitienu meistars”. Rezultāti sekojoši – pimā vieta Anna Esiņa, otrā vieta Rita Zvirbule, trešā vieta – Ilze Zilvere. Nākošajā gada sākumā paredzētas komandu un ģimeņu sacensības.

 

Un vēl

 

Šī gada decembra pelēkumā cilvēkus īpaši vilina gaisma. Trešajā Adventes svētdienā Pļaviņu Mākslas skolas audzēkņu gaismiņu saspēles keramikas darbos uzrunāja skatītājus Pļaviņu novada kultūras centrā. Bērnu darinātās keramikas laterniņas ir iemūžinātas fotogrāfijās un galeriju var aplūkot Pļaviņu novada mājaslapā.

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja Sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots.

Atstājiet komentāru