2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 5.janvārī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 5.janvārī

Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Pļaviņu novada domē šodien tika sasaukta ārkārtas sanāksme par paaugstināto ūdens līmeni Rīgas ielā 25a, 27a un 29a. Tika uzdots Pļaviņu komunālajiem pakalpojumiem kā dzīvojamo māju apsaimniekotājiem nekavējoties novērst radušos situāciju. Sarežģījumi šajā rajonā radušies vairāku iemeslu dēļ: lietus ūdeņu grāvji un kolektori atrodas vairāku privāto īpašnieku zemē, kā arī nav pieejama pagājušā gadsimta 60.-70. gados izbūvētās lietus kanalizācijas kolektora shēmas. Dome pievērsīs pastiprinātu uzmanību situācijas uzlabošanai.

 

Turpinām ziņas

 

Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde norāda, ka lielākais Pļaviņu novada domes 2014. gada veikums ir Aiviekstes pagasta pārvaldes un bibliotēkas renovācija. Pēc ēkas iegādāšanās domes īpašumā deputāti lēma par visu telpu funkcionālu izmantošanu, un jau 2014. gada nogalē iedzīvotāji varēja iznomāt zāli dažādiem pasākumiem, bet bibliotēku akreditācijas komisija jauno Aiviekstes bibliotēku atzīmēja kā atbilstošāko lasītāju vajadzībām.

 

Pļaviņu dambis ir novada iedzīvotāju iecienīta atpūtas un sportošanas vieta. 2014. gadā tika atvēlēti līdzekļi, lai tas tiktu apgaismots visā garumā, kā arī ziemas periodā tam pieslēgti apgaismojuma rotājumu elementi.  Sakarā ar to, ka „Sadales tīkls” pakāpeniski nomaina gaisa vadu elektrolīnijas uz kabeļiem, demontējot tiem piederošos koka balstus, kuros atrodas pašvaldības ielu apgaismojuma laternas, ieguldīti lieli līdzekļi jaunu balstu un ielu apgaismojuma kabeļu izbūvē Rīgas ielas posmā no bērnudārza „Bērziņš” līdz Kalnuļu ielai un Daugavas ielā no kultūras centra līdz Upes ielai.

 


Vietalvieši priecājas par izbūvēto un apgaismoto gājēju celiņu līdz pārvaldes ēkai, pa kuru droši pārvietojas gan pieaugušie, gan bērni.

 


Rīteros galvenais darbs bija Rīteru ciema kanalizācijas sistēmas rekonstrukcija, kuras rezultātā tika izbūvētas jaunas kanalizācijas attīrīšanas iekārtas un izbūvēti kanalizācijas tīkli, dodot iespēju pieslēgties pilnīgi visiem Rīteru iedzīvotājiem pie centralizētās kanalizācijas sistēmas. Šobrīd Rīteru ciemā ir izbūvēta gan dzeramā ūdens saimniecība, gan centralizēta kanalizācijas sistēma.

 


Ilgu laiku tika runāts par kapličas nepieciešamību Bāru kalna kapos. Nu tā ir uzcelta, 2015. gadā tiks veikti iekštelpu iekārtošanas darbi, apkārtnes labiekārtošana un uzstādītas saldējamās iekārtas, lai to varētu izmantot.2014. gadā ir noslēgts sadarbības arī līgums ar Krievijas federācijas Pļusas rajonu. Sadarbības partneri pērn viesojās Pļaviņās.

 

Un vēl

 

Pļaviņu novada ģimnāzija aicina darbā: skolotāju – logopēdu un sociālo pedagogu. CV un motivācijas vēstuli sūtīt uz e-pastu skola@png.edu.lv vai iesniegt personīgi skolas kancelejā līdz 09.janvārim. Sīkākas uzziņas pa tālruni – 29476078.

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja sab iedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots

 

Atstājiet komentāru