2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 12.janvārī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 12.janvārī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Pēc novembrī notikušās tikšanās ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes jauno vadību, Zemgales plānošanas reģions aktualizējis sadarbības līgumu ar Zemgales vienīgo augstākās izglītības iestādi, paredzot stiprināt latvijas lauksaimniecības universitātes intelektuālā potenciāla būtisko nozīmi reģionālajā izaugsmē. Viena no jaunā līguma aktualitātēm - piedāvāt studējošajiem praktiskus pētījumu tematus reģiona attīstīšanai. Tikšanās laikā Zemgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja un Pļaviņu novada priekšsēdētāja Gunta Žilde ieskicēja arī iespējamo praktisko sadarbību starp abām iestādēm, norādot, ka daudzas pašvaldības Zemgalē noteikti būtu ieinteresētas studiju programmas „Ainavu arhitektūra” diplomdarbu piedāvāšanā. Studējošie varētu sadarboties ar pašvaldībām, izstrādājot kādas noteiktas vietas plānojumu, ko nākotnē arī īstenot.

 

8.janvārī Pļaviņu novada ģimnāzijas 12. klases skolniece, NVO “Jauniešu biedrība – CENTRS” pārstāve Viktorija Minajeva un Pļaviņu novada jaunatnes lietu speciāliste Ināra Upeniece piedalījās Eiropas Komisijas diskusiju cikla “Dialogs ar iedzīvotājiem” pirmajā diskusijā Rīgas Latviešu biedrības namā. Jāatzīmē, ka šajā dienā Rīgā atklāja Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē. Diskusija tika dalīta divos tematiskajos blokos: “Eiropai būtiskākie jautājumi: izaugsme, ieguldījumu pakete, fiskālā atbildība, strukturālās reformas un sociālais dialogs” un “Baltijas reģionam šobrīd būtiskākie jautājumi: reģionālās prioritātes un intereses kontekstā ar Eiropas līmeņa prioritātēm un globālo situāciju”.

 

Pagājušā gada izskaņā Pļaviņu novada pašvaldības policija atzīmēja piekto pastāvēšanas gadadienu. Pļaviņu novada pašvaldības policija kā Pļaviņu novada domes struktūrvienība tika izveidota 2009. gada nogalē. Salīdzinot ar 2010. gadu, 2014. gadā izsaukumu skaits ir pieaudzis par 55%. Diemžēl šis rādītājs liecina arī par pieaugošo likumpārkāpumu skaitu. 2014. gadā patruļu skaits bija par 20% lielāks nekā 2010. gadā. Pašvaldības policija veic regulārus diennakts reidus arī sadarbībā ar Valsts policiju. 2014. gadā pašvaldības policija īpaši pievērsās nesakoptajiem nekustamajiem īpašumiem un pērn tika brīdināti 192 nesakopto īpašumu īpašnieki. Pašvaldības policija organizēja arī 15 lekcijas par likumpārkāpumiem, atbildību, pienākumiem un tiesībām sabiedrībā, kā arī par policijas darbu.

 

Turpinām ziņas

 

Pļaviņu, Kokneses, Aizkraukles un Skrīveru novadi, ir tie, kurus vieno Daugavas kreisais krasts, kultūrvēsturiskais mantojums un ainaviskais apvidus. 2015. gadā izdots jauns buklets par iespējām pavadīt laiku Vidusdaugavas reģionā. Bukletā apkopota informācija par apskates vietām, aktīvo tūrismu un naktsmītnēm, kā arī pieejamas novadu centru kartes. Karte bez maksas ir pieejama Pļaviņu novada tūrisma informācijas centrā, kā arī tiks izplatīta tūrisma izstādēs un gadatirgos. Tā atrodama arī pašvaldības maājaslapā e-versijā.

 

Pļaviņu novada dome informē, ka pagājušā gada nogalē ir noslēdzies Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007. – 2013. gados atbalstītais projekts „Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izmantošana komunālo pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai”. Projektā Aiviekstes un Klintaines pagastos tika uzstādīti jauni ūdens patēriņa skaitītāji, kuri nodrošinās precīzu ūdens patēriņa daudzuma uzskaiti. Dati par ūdens patēriņa daudzumu tiks nolasīti attālināti, izmantojot attālinātu datu nolasīšanas ierīci – planšetdatoru Xenta, ko darbina Android operētājsistēma. Dati tiks nolasīti un nodoti centralizētajā grāmatvedībā apstrādei un aprēķina veikšanai tekošā mēnesī no 27. līdz 30. datumam. Aprēķinam par izlietoto ūdens patēriņa daudzumu tiks izmantoti pilni kubikmetri, nenoapaļojot un nepielietojot ciparus aiz komata. Aprēķins tiks veikts un rēķini par pakalpojumiem tiks piestādīti līdz nākamā mēneša 10. datumam. Lai ekonomētu pašvaldības resursus un klientu laiku pašvaldība plāno rēķinus sūtīt elektroniski. Tāpēc līdz 16. janvārim pašvaldība lūdz nosūtīt informāciju par e-pasta elektroniskajām adresēm grāmatvedei - lietvedei Natašai Dolženkovai uz e-pastu: natasa.dolzenkova@plavinas.lv vai dome@plavinas.lv..

 

Un vēl

 

Rīt, 13. janvārī no plkst. 10.00 līdz 13.00 Valsts asinsdonoru centrs rīko izbraukumu Pļaviņu novada kultūras centrā Pļaviņās, Daugavas ielā 49. Lai Valsts asinsdonoru centrs spētu nodrošināt ikdienas ārstniecības iestāžu pieprasījumu Izsmeļošāku informāciju par asins ziedošanu var uzzināt, zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 8000 0003 un mājas lapā www.donors.lv.

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja Sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Penģerots

Atstājiet komentāru